Infraestructures

Sense notícies del tren convencional

Blanco defuig pronunciar-se sobre el projecte

Girona li sol·licita una reunió per marcar “el full de ruta” i terminis

El ministre de Foment, José Blanco, va obviar en el seu discurs qualsevol referència al projecte de cobriment del tren convencional al pas per Girona. L'abril de l'any passat Blanco va anunciar que el projecte es posaria a licitació l'any 2012 per un valor de 350 milions d'euros, però des d'aquell anunci el govern de l'Estat només ha confirmat la voluntat de començar les obres un cop s'hagi acabat la infraestructura del TAV. Una de les preocupacions és que l'Estat encara no hagi presentat ni el projecte executiu, que també ha de suposar la desaparició del viaducte.

Reunió a Madrid

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va aprofitar la visitar de Blanco i en els moments previs a l'acte li va demanar de fer una reunió amb els portaveus de tots els grups municipals i el mateix ministre que permeti aclarir dubtes. Puigdemont va admetre que és una qüestió que “preocupa” el govern municipal i va assenyalar que en especial “pel context actual seria bo que es ratifiqui que no hi haurà retards en els calendaris anunciats”. Per això l'alcalde de CiU va expressar el desig que es puguin tenir novetats “aviat” sobre aquest important projecte que canviarà radicalment la fesomia de la ciutat. Puigdemont té previst en breu enviar la carta formal per demanar la reunió amb el ministeri amb la voluntat d'obtenir “un full de ruta” sobre l'execució del projecte. El secretari de Mobilitat, Damià Calvet, va insistir en el seu discurs que la millora del tren convencional era una “reivindicació històrica que la Generalitat assumeix com a seva”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.