Infraestructures

Barcelona

La xarxa de FGC, tan segura com les europees

La mitjana d'accidents de l'operadora està per sota de la d'Europa

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) garanteix que el nivell de seguretat de les seves línies és com el de les millors xarxes europees. L'operadora fa aquesta afirmació després de comparar els resultats obtinguts a la seva xarxa durant l'any 2009 amb l'informe de seguretat elaborat per l'Agència Ferroviària Europea (AFE) d'aquell mateix període.

Aquell any hi va haver quatre accidents a FGC. Tenint en compte que tots els trens de Ferrocarrils van recórrer 9,8 milions de quilòmetres al llarg del 2009, representa una mitjana de 0,4 accidents per cada milió de quilòmetres recorreguts. Un valor que és la meitat de la mitjana europea, que es situa als 0,8 accidents. L'operadora assegura que aquesta mitjana és comparable a la que tenen països com ara França i Alemanya.

A banda d'analitzar el nombre d'accidents que s'han registrat a la xarxa durant un any, l'informe europeu també es fixa amb el nombre de passos a nivell per quilòmetre de via, així com el percentatge de línies que disposen del sistema de frenada automàtica.

Pel que fa al nombre de passos a nivell, FGC destaca que a la línia del Vallès no n'hi ha cap, mentre que en queden sis en actiu a la del Llobregat-Anoia. L'operadora, però, està treballant perquè aquest mateix any s'endeguin les obres per suprimir dos dels passos a nivell d'aquesta línia. On hi ha el nombre de passos a nivell més elevat és a la línia de Lleida-la Pobla amb un total de 24. Així doncs, a les línies metropolitanes de Ferrocarrils l'índex de passos a nivell és de 0,2 per cada deu quilòmetres de via i a la línia Lleida-la Pobla és de 0,8 passos a nivell per cada deu quilòmetres de via. La mitjana de passos a nivell a les principals xarxes europees és superior: de quatre per cada deu quilòmetres de via.

Pel que fa al sistema de frenada automàtica, en tenen tots els trens tant de la línia del Vallès com de la del Llobregat-Anoia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.