Infraestructures

urbanisme

Repsol urbanitzarà els terrenys del butà a Caldes

El pla general, pendent d'aprovació, preveu que els 80.000 metres quadrats que ocupa Repsol i que ara estan qualificats com a rústics siguin requalificats com a industrials

Caldes de Malavella podria guanyar prop de 80.000 metres quadrats de zona industrial si, finalment, s'aprova de manera definitiva el pla general. De moment, en previsió d'una decisió positiva d'Urbanisme, l'Ajuntament ha tancat un acord amb Repsol sobre els prop de 80.000 metres quadrats que durant anys van utilitzar per fer i emmagatzemar gas butà.

La importància que va tenir l'empresa a la població és evident per les runes que queden. Magatzems en runes, dipòsits abandonats i un ampli espai que estava destinat a escola, economat i servei sanitari per als treballadors del butà. Tota una colònia.

Des de fa uns vint anys l'empresa va cessar la seva activitat. Segons l'acord, en el moment que això passés els terrenys tornarien a ser rústics. I així ha estat, però el pla general permet que es puguin requalificar com a industrials. Repsol hi ha jugat i, de moment, ja ha posat fil a l'agulla per fer-se càrrec de l'enrunament i trasllat de deixalles del que havien estat les seves instal·lacions.

Si Repsol es troba amb la possibilitat de vendre els terrenys com a industrials, l'Ajuntament hi guanya la cessió municipal de la nau de prop de 3.000 metres quadrats on hi havia l'escola, l'economat i el centre sanitari per als treballadors de l'empresa, a més d'un sortidor d'aigua calenta, situat al mig d'un vial de les instal·lacions.

A més, representa endreçar una de les entrades a la població des de l'N-II, que ara està totalment abandonada.

LA XIFRA

80.000
metres quadrats de terreny és el que pot guanyar Caldes de Malavella si s'aprova el pla general.

LA FRASE

Estem a punt de posar punt final a un problema que fa 25 anys que arrosseguem
Salvador Balliu
alcalde de caldes de malavella

Un futur prometedor

A Caldes de Malavella, tot i els mals temps que ens acompanyen, no es poden queixar de cara al futur. Durant 25 anys han hagut de suportar que l'entrada del poble estigués desmanegada, bruta i deixada a causa de les instal·lacions que la planta de butà va deixar quan ja no necessitava els 80.000 metres quadrats de terreny.

Ara l'empresa Repsol, propietària dels terrenys, ha arribat a un acord amb l'equip de govern municipal per endreçar, enderrocar i deixar com estava el terreny on l'empresa de butà tenia les instal·lacions. A més, en un dels vials, que seran cedits a l'Ajuntament, hi ha un brollador d'aigua calenta, fora del perímetre aprovat per les empreses que exploten les aigües termals, que podria significar una font d'ingressos molt important per al poble de Caldes. Les empreses que viuen de les aigües termals, almenys una de les més importants, ja s'han afanyat a voler fer tractes amb l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.