Infraestructures

infraestructures

Tarragona ‘reestrena' estació en espera del gros de l'obra en vies i andanes

Adif ha donat per acabats els treballs per rehabilitar les dependències interiors i el servei de venda al públic, i ja està redactant el projecte de la segona fase

Tarragona ja pot tornar a presumir d'estació, com a mínim fins que no es completi l'anhelat projecte per desviar i fer subterrània la línia fèrria per l'interior de la ciutat. Havent acabat de polir els últims detalls en els darrers dies, després que ja s'obrís al públic fa unes setmanes, l'ens estatal Adif acaba de donar per enllestides les obres que ha fet a l'interior de l'actual terminal de la Part Baixa, que hi han suposat un replantejament general dels serveis interns i al viatger. El projecte, valorat en uns 1,6 milions, s'ha completat amb unes quantes setmanes d'avançament respecte de les dates inicialment previstes, ja que els treballs van començar a final de febrer amb un termini d'execució de cinc mesos, i fins i tot el mateix president d'Adif, Antonio González Marín, s'havia fixat el tombant entre l'agost i el setembre com a termini oficial per acabar-les, en una visita que hi va fer al març.

Els treballs han suposat una reorganització del vestíbul interior, que deixa més espai lliure per accedir a les andanes des del carrer, i una reordenació dels espais comercials i les taquilles de venda al públic i d'atenció a l'usuari. A més, s'han habilitat més lavabos i s'ha renovat la il·luminació, la megafonia i els sistemes de seguretat.

Fonts d'Adif van confirmar ahir que ja s'està treballant en la redacció de la segona fase del projecte, que suposarà el gros de l'obra, amb una inversió prevista de més de 15 milions –com la primera, a càrrec de la disposició addicional tercera de l'Estatut– per reestructurar la platja de vies, per engrandir les andanes i millorar-hi l'accessibilitat amb tres ascensors, per instal·lar noves marquesines i per construir una passarel·la pública que connectarà la platja del Miracle amb la ciutat. Adif confia a tenir enllestit el disseny final a l'octubre, si bé evita posar-hi dates d'execució, en espera de la tramitació administrativa prèvia.

LA XIFRA

5
mesos
havien de durar les obres de la primera fase, si bé han avançat unes quantes setmanes els terminis.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.