Infraestructures

Ryanair manté que encara negocia amb el govern i vendrà bitllets ben aviat

La companyia afirma que les converses no s'han acabat, però que ha de tancar la temporada d'hivern

La setmana vinent s'anunciaran les rutes

Malgrat que a finals de juny el govern de la Generalitat va anunciar que congelava les negociacions amb Ryanair, la companyia va afirmar ahir que les converses encara no s'han tancat. Segons fonts de l'aerolínia irlandesa, “continuem parlant amb la Generalitat; encara no hem acabat les negociacions”. De fet, la darrera oferta del govern va ser de 7,5 milions anuals per quatre milions de viatgers, una xifra semblant a la declaració d'intencions firmada per l'anterior govern. A més, s'hi incloïen variants en funció de les taxes i s'oferien terrenys a la companyia per fer-hi un hotel i crear un centre de formació, per fixar-la així a l'aeroport de Girona. Ryanair, en canvi, no es va moure de la seva última petició: 15 milions anuals per tres milions de viatgers. La manca d'entesa va portar el govern a aturar les converses.

Des d'aleshores, però, la companyia encara no ha penjat els vols de la temporada d'hivern a Girona a la seva pàgina web, en una demostració que encara no dóna per tancades les negociacions. I és que segons si hi ha o no un acord final, la programació podria canviar. I a Ryanair es va confirmar ahir aquest extrem: “D'aquí a pocs dies hem de tancar la temporada d'hivern, i per tant hem de finalitzar les converses d'una manera o altra”. Segons la companyia, serà aleshores quan es posaran a la venda els bitllets, que podria ser la setmana vinent. Tot i això, no va voler parlar de quines rutes s'oferiran.

LA XIFRA

2,3
milions de viatgers
és el que Ryanair va anunciar que tenia previst portar el 2011 a l'aeroport de Girona.

LA DATA

29.06.11
va ser el dia
en què el govern va anunciar que congelava les negociacions amb Ryanair pel desacord amb el conveni.

LA XIFRA

15
milions d'euros
per tres milions de viatgers volia Ryanair, i la Generalitat n'hi oferia 7,5 per quatre milions.

Bones ofertes al principi

El sistema de venda de seients i la política comercial de la companyia auguren que, tan bon punt es posi en marxa la venda de bitllets a Girona, els preus seran especialment barats. Ryanair va escalant els preus a mesura que va omplint l'avió, i les ofertes de promoció que llança regularment tenen com a objectiu d'aconseguir un percentatge determinat de seients ocupats i ocupar-ne uns quants més. Per això, i com que encara no s'ha posat cap ruta a la venda per a l'hivern a l'aeroport de Girona –a diferència del de Barcelona–, probablement durant els primers dies els bitllets tindran preus molt econòmics.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.