Infraestructures

infraestructures

Volen un tren que uneixi cada 20 minuts Ripoll i Vic

Els alcaldes dels dos municipis fan front comú perquè el projecte, que ja té un operador interessat, es faci realitat

Aposten per desdoblar la línia de Puigcerdà fins al Ripollès

Els alcaldes de Ripoll, Jordi Munell, i de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, tots dos de CiU, volen que els seus municipis estiguin units cada vint minuts per un tren lleuger, per a un màxim de 200 persones. El servei aniria a càrrec d'un operador ferroviari que actualment realitza el servei de connexions fèrries del port de Barcelona i es faria a través de la via actual de la línia internacional Barcelona-la Tor de Querol. Caldria, segons un preestudi de què disposen, recuperar la doble via d'encreuament de trens a la Farga de Bebié i a Borgonyà. Els dos alcaldes faran front comú per treballar amb un projecte més detallat i per fer-lo arribar al president del govern català, Artur Mas, i als responsables catalans de Mobilitat i de Transports.

Jordi Munell ha explicat que aquest servei de tren lleuger permetria als habitants del Ripollès fer ús dels mateixos serveis ferroviaris de què disposen els d'Osona i, per tant, tenir una molt bona connexió per tren amb l'àrea metropolitana de Barcelona i amb la capital catalana. A part, hi ha afegit que el nou tren situaria a només vint minuts Ripoll de Vic, que és fins on està previst que es desdobli la línia que prové de Barcelona. Munell i Vila d'Abadal, però, reivindicaran junts que la via es desdobli fins a Ripoll. Cal recordar que els alcaldes i els presidents dels consells comarcals d'Osona, el Ripollès i la Cerdanya fa temps que insisteixen en la necessitat de potenciar el caràcter internacional de la línia i, fins i tot, les universitats de Vic i Tolosa de Llenguadoc estan estudiant l'impacte econòmic que tindria el seu desdoblament total.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.