Els diputats del PSC al Congrés intenten, sense èxit, calmar els veïns afectats pel pas del TAV a Vilafranca

Els diputats del PSC al Congrés Dani Fernández i Sixte Moral es van reunir ahir amb un grup de cinc veïns en representació de tots els afectats pels problemes d'esquerdes i sorolls per les obres i el pas del tren d'alta velocitat (TAV) a Vilafranca del Penedès. Segons els diputats, que la setmana passada es van reunir amb els responsables d'Adif, els propers dies es tindran els resultats de les inspeccions i anàlisis fetes per la Universitat Politècnica de Catalunya a la zona afectada. Adif està disposat a assumir el cost de reparació de les esquerdes en un total de 22 edificis, tot i que, segons Dani Fernández, en alguns casos no queda clar que les esquerdes siguin conseqüència de les obres o del pas del TAV.

Quant als problemes de soroll a l'altura de Vilafranca, a la zona descoberta de la via, Adif també s'ha compromès a emprendre accions concretes. Els diputats socialistes, però, no van voler concretar en què consistirien aquestes actuacions, «perquè és Adif qui ho ha de dir». Arran d'aquest anunci, els veïns afectats per les esquerdes i les vibracions dels edificis van repetir ahir als diputats del PSC que no acceptaran cap reparació a casa seva fins que no es posi sobre la taula la possibilitat de reduir la velocitat de pas del TAV pel nucli urbà i es parli de millorar les mesures d'amortiment de la vibració. Segons els veïns, els problemes cada vegada són més greus perquè la freqüència de pas s'escurça a mesura que s'incrementa el servei del TAV. Segons expliquen, per resoldre els problemes s'ha d'actuar a les vies, i a les mantes d'amortiment de les vibracions. Asseguren que no volen que ningú els tapi les esquerdes i els «pinti el menjador», volen «viure tranquils», com vivien abans de les obres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.