Els pagesos protesten per exigir que puguin circular amb tractor de Vidreres a Llagostera

La Generalitat afirma que s'està negociant i que la solució per als tractors en aquest tram de la C-35 és propera

Els problemes tenen el seu origen en l'any passat, quan la C-35 va passar a ser considerada autovia, amb la qual cosa els tractors hi tenen prohibida la circulació. Al tram afectat per la prohibició, entre Maçanet i Llagostera, hi ha moltes explotacions agrícoles, que veuen com aquesta prohibició els afecta de manera important, ja que les alternatives els comporten ara una pèrdua de temps i un augment del recorregut important.

«Aquí es va desdoblar la carretera i es va posar el senyal de prohibit circular-hi tractors sense donar cap tipus d'alternativa», va lamentar Caball, que calcula que aquesta prohibició afecta més d'una cinquantena de productors de la zona, que sempre havien utilitzat la carretera entre Llagostera i Maçanet de la Selva per accedir a les collites, abastir-se de productes per al bestiar o fer reparacions de la maquinària. Caball va recordar que en el cas de la C-65, entre Llagostera i Santa Cristina d'Aro, fa unes setmana s'hi va permetre la circulació, i va reclamar el mateix per a la C-35. El coordinador d'Unió de Pagesos va ser contundent a l'hora de reclamar una solució imminent: «Volem solucions ara, perquè ja estem en l'època de collites.» També va considerar un contrasentit que s'al·leguin motius de seguretat quan ara la C-35 «és molt més segura que abans», quan sí que hi podien passar. Igualment va assenyalar que molts tractors han de passar per l'A-2, que és «més estreta i està en obres».Els pagesos rebutgen també les alternatives que els han ofert, com ara camins que consideren poc segurs o que els fan fer molts més quilòmetres, així com passar pel mig dels pobles.

La tractorada, que va començar cap a tres quarts de dotze al pavelló de Vidreres, va dirigir-se cap a l'A-2, des d'on els tractors van agafar la sortida cap a la C-35, on quan hi van arribar es van aturar durant ben bé mitja hora i van tapar el senyal que prohibeix la circulació de tractors amb un adhesiu. Aquesta aturada volia evidenciar que un cop es troben amb aquest primer senyal de prohibició a la C-35, no tenen cap sortida.

El secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va mostrar-se «sorprès» per la mobilització perquè «fa tres o quatre mesos que estem parlant». Nadal va afirmar que només queda fer un lateral d'uns pocs centenars de metres, projecte que ja està en marxa, i que un cop s'hagi fet ja es permetrà el pas de tractors. Nadal també va afirmar que depenent de quan es pugui acabar aquest lateral, es podria donar una solució als tractoristes per aquesta època de collita, que podria ser deixar-los circular pel tronc central en aquest tram sense lateral.

L'alcalde de Llagostera, per la seva part, va ser dels primers a demanar que es permetés la circulació de tractors a la C-35, i el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient de Vidreres, Jordi Pruneda, va afirmar que els pagesos «tenen raó de queixar-se», però que «no és competència de l'Ajuntament que hi puguin circular».

k

Vegeu totes les fotos a www.elpunt.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.