Més obres a l'L3 faran tallar els carrils d'entrada a Barcelona pel lateral de la Diagonal

S'instal·larà un ascensor a la parada de Zona Universitària

L'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat han decidit que l'actuació d'accessibilitat es faci en els mesos d'estiu, aprofitant la menor afluència de vehicles a la capital catalana, però des del consistori s'admet que la instal·lació d'un ascensor a la confluència entre les avingudes de la Diagonal i de Gregorio Marañón per adaptar l'estació terminal de Zona Universitària de la línia verda del metro –L3– crearà problemes als conductors que arriben a Barcelona des de la B-23 o que agafen la sortida de la ronda de Dalt per dirigir-se al districte de les Corts o cap al centre de la ciutat. Les obres d'accessibilitat al transport públic suburbà obligaran a inhabilitar els dos carrils de circulació del lateral mar de la Diagonal, a l'altura de les instal·lacions del Reial Club de Polo, i impediran el gir a la dreta que fan molts vehicles per agafar Gregorio Marañón. Aquest desviament s'haurà de realitzar des de la calçada central de l'avinguda que, a més, haurà d'engolir l'intens trànsit quotidià que es mou pel lateral i que es desviarà uns metres abans, a l'altura de hotel Joan Carles I.

Portaveus del DPTOP han apuntat que encara no hi ha una data concreta per a l'inici de les obres, tot i que confirmen que la perspectiva és que es facin «al voltant de l'estiu». Aquesta indefinició ve motivada pel fet que es volen aprofitar els treballs d'accessibilitat a l'L3 per realitzar al mateix temps el desviament de serveis –conduccions d'aigua i d'electricitat– que hi ha al subsòl de la mateixa cruïlla i que s'han de moure de lloc per poder executar la construcció dels accessos a la futura estació de la línia 9, que també es dirà Zona Universitària i que tindrà un passadís de connexió amb l'L3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.