El govern de Malgrat aprova el controvertit acord amb l'ACA per la riera

El govern de Malgrat de Mar, del PSC i el PP, va aconseguir aprovar en l'últim ple i per la mínima el conveni amb l'ACA per desenvolupar els trams que queden per canalitzar la riera de Palafolls. El debat, però, es va focalitzar un cop mes en l'espai de Can Feliciano i en el projecte definitiu que haurà de continuar les obres paralitzades l'agost del 2007 per la pressió veïnal. L'oposició en ple –ERC, CiU i ICV-EUiA– va retreure directament a l'alcaldessa, Conxita Campoy (PSC), que volgués imposar el reforç en l'estructura de la canalització per poder cobrir aquest tram en un futur. Els tres partits van coincidir a criticar que s'hagués buscat el suport d'alts càrrecs del PSC per «obligar» l'ACA a acceptar aquesta condició.

D'altra banda, tant ERC, com CiU i ICV-EUiA van reclamar a Campoy que confirmés el polèmic reforç que ha afavorit que ara hi hagi dos contenciosos al jutjat dels partits i de la plataforma ciutadana contrària a les obres. Campoy es va limitar a explicar que en l'avantprojecte del tram apareix reflectida «una major quantitat de ferro en l'estructura». ERC va respondre que el director general de l'ACA, Manuel Hernández, havia confirmat per carta feia temps que la inclusió del reforç en el tram significava una modificació de projecte i que això no estava previst. Enmig de la discussió es va tornar a evidenciar la crispació que hi ha entre les tres formacions de l'oposició –especialment des d'ICV-EUiA– envers la regidora del PP, Ana Vega, que va entrar al govern poc després de l'aturada de les obres el 2007 i que, inicialment, va donar suport a les tesis dels republicans, convergents i ecosocialistes en el tema de la riera. L'intercanvi de retrets entre les diferents formacions es va mantenir fins al moment de la votació.

En el torn obert de preguntes del públic –amb una sala plena de gom a gom–, un representant de la plataforma Salvem la Riera va proposar la celebració d'un referèndum entre els veïns per decidir quin era el millor projecte per al tram de la riera. La proposta no va trobar prou suport i des del govern local es va donar el tema per resolt.

L'únic punt a favor i coincident entre les diferents formacions polítiques pel que fa al conveni amb l'ACA va ser el d'agilitar la millora de la desembocadura de la riera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.