Pendents d'uns plànols

Les futures autovies fan viure amb l'ai al cor gent que ara es guanya bé la vida

Quan d'aquí a tres o quatre anys es pugui circular entre Besalú i Cornellà del Terri, els que en sortiran més malparats seran els de la gasolinera de Serinyà. La família Güell, de la gasolinera de Besalú, n'és la propietària. La van estrenar fa vint anys, i admeten que té els dies comptats. «Tenim clar que l'haurem de tancar», anuncia Güell. Els números que fan són ben eloqüents: ara venen uns 3 milions de litres anuals i, tenint en compte que molts dels cotxes (cap a un 80%) que s'hi aturen no són del poble, calculen que les vendes baixarien a 700.000 o 800.000 litres. «No seria sostenible», assegura. Els Güell estudien la possibilitat de traslladar la gasolinera – hi treballen cinc persones– a un altre punt de la futura C-66. El restaurant del costat de la gasolinera el mantindran obert, però hauran de prescindir d'algun dels set treballadors que hi ha ara.

Aïllats entre asfalt

Els del restaurant Can Panella de Fornells de la Selva no ho donen pas per perdut. Les tres generacions d'aquest negoci familiar fundat fa 40 anys han sobreviscut, primer, als més de tres anys d'obres i, després, a l'entrada en servei de l'antiga N-II com a autovia (tenen la sort que el vial de serveis comença a prop de l'establiment) i ara confien que podran fer corregir els plànols del futur enllaç de l'autopista amb l'A-2, en què Can Panella queda aïllat enmig de l'asfalt. I el que és pitjor: si el projecte prospera, arribar al restaurant serà tota una odissea. Sobre el paper, els que surtin de l'autopista ni s'assabentaran que existeix el restaurant, i als que arribin de Girona per l'A-2 els resultarà complicat desviar-s'hi. A més a més, el restauran perdrà espai d'aparcament. «Si això tira endavant, haurem d'acabar tancant», conclouen els responsables del restaurant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.