El Maresme torna a la càrrega per aconseguir la gratuïtat de l'autopista C-32

Centenars de veïns de Premià, Vilassar i el Masnou tallen l'N-II durant tot el matí i enceten així una nova etapa reivindicativa

Una visita a Madrid amb pancartes, repetir els talls de la carretera de manera periòdica, tallar la via del tren o l'autopista mateix. Les idees per seguir amb la reivindicació ja començaven a córrer ahir sobre l'asfalt de l'N-II, que per unes hores es va convertir en l'anhelat passeig. Sota un sol de justícia, centenars de persones van poder participar en les activitats preparades per la coordinadora, com ara inflables per a la canalla o una ruixada per fer passar la calor.

Després de més d'un any d'aturada, les mobilitzacions per recuperar la carretera van tornar ahir al Baix Maresme. Tot i aquest parèntesi, les reivindicacions són encara les mateixes: el rescat del peatge de la C-32 i la pacificació de l'N-II, una de les vies amb més accidents de tot l'Estat espanyol. «Hem estat un any sense tallar-la esperant que el govern mogués peça, però aquesta peça ha estat un seguit de declaracions unilaterals dels partits sense ganes d'arreglar les coses, i nosaltres n'estem farts», va exclamar ahir el president de la plataforma Camí Ral de Premià de Mar, Rafael Anguera. De fet, la manifestació d'ahir era un clar exemple d'aquesta situació paradoxal dels partits polítics. D'una banda, a la mobilització hi eren tots els partits a escala local; però, d'altra banda, són aquests mateixos partits els que han de resoldre, a la Generalitat, el conflicte de la mobilitat al Maresme. «Hem de traspassar l'àmbit local en les nostres protestes», va dir Antoni Esteban, portaveu de la plataforma de Vilassar de Mar. «No pensem quedar-nos aquí, ens convertirem en un veritable destorb», va afegir Pere Compañó, el representant de la plataforma El Masnou 21.

Aperitiu a Alella

A Alella, on ja no paguen peatge, una cinquantena de persones van participar en un aperitiu, a l'accés de la C-32, organitzat per l'Ajuntament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.