Acesa ja ha acabat 10 quilòmetres del tercer carril de l'AP-7, però no funcionaran fins al desembre

Manté el calendari per a tot el traçat, que haurà d'estar acabat a finals del 2011

Acesa va fer balanç ahir de l'estat del projecte d'ampliació de l'autopista. Ara per ara, l'únic que està en obres és el tram entre Fornells i Maçanet, on s'han acabat 10 quilòmetres dels 37 que s'han d'ampliar –18,7 d'anada i 18,7 més de tornada–. Concretament, és el tram entre Fornells i l'àrea de servei del Gironès, que s'enllestirà definitivament al setembre. Tot i això, la companyia va explicar que no obrirà el tercer carril fins que no estigui fet tot el tram entre Riudellots i Fornells, ja que si no es podrien generar problemes en el trànsit. Això serà al desembre, i al juliol es compta obrir tot el tram complet. De fet, ara ja s'han fet un 70% dels treballs en les estructures, i a l'estiu s'aprofitarà que no es treballarà en la calçada per avançar en l'exterior de la calçada.

La tramitació dels altres trams també avança i, segons va explicar Josep Lluís Giménez, director general d'Acesa, al setembre es preveu tancar un acord amb Sarrià de Ter per enderrocar les cases. Aleshores sortirà de nou a informació pública l'enllaç amb l'A-2 a Fornells, que ara mateix és la gran preocupació de la companyia per complir el calendari. Giménez també va defensar la decisió de fer les obres sense reduir el peatge, ja que va explicar que sempre s'han mantingut els dos carrils per sentit, i que el servei s'ha ressentit tan sols en aspectes de seguretat com ara la velocitat màxima. «Podríem haver tancat l'autopista i hauríem anat més de pressa, però llavors hauríem generat un problema en les vies alternatives», va dir. També va reconèixer que el desdoblament de l'N-II els pot fer perdre usuaris, però creu que les dues vies són complementàries.

EL CALENDARI

Tercer carril entre Maçanet i Fornells
Ja està en obres, i està previst acabar-les el juliol de l'any vinent. Dels 18,7 quilòmetres del tram, al desembre ja funcionarà el tercer carril entre Fornells i l'enllaç a Riudellots
Tercer i quart carril entre Fornells i Vilademuls
Són 19,3 quilòmetres, en espera de l'aprovació de Foment. Es podrien començar els treballs el primer trimestre del 2010
Tercer carril entre Vilademuls i Figueres Sud
De 17,3 quilòmetres, s'ha aprovat el projecte constructiu i les obres començaran a finals d'octubre del 2009
Tercer carril entre Figueres sud i la Jonquera
En la mateixa situació que el tram anterior. Són 22,3 quilòmetres
Nous enllaços
Seran al tram entre Fornells i Vilademuls. Als de Sant Gregori i Vilademuls ja s'han començat a redactar els projectes, mentre que el de Fornells tornarà a sortir a informació pública al setembre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.