CiU demana la compareixença de Blanco al Senat i les raons tècniques de l'opció valenciana de l'A-68

CiU demanarà la compareixença al Senat del ministre de Foment, José Blanco, perquè justifiqui el rebuig a l'opció catalana de la sortida al mar de l'autovia d'Aragó (A-68), en favor del traçat valencià per Morella i Vinaròs. A més a més, el grup convergent recuperarà al Congrés una proposició no de llei que va defugir presentar al juny «per no trencar el consens territorial», concentrat en l'anomenat esperit de Gandesa, abans que l'Estat espanyol triés una de les dues alternatives. Amb la iniciativa, CiU pretén que les Corts estatals instin el govern de Madrid a licitar igualment un estudi informatiu del desdoblament de l'N-420 –la carretera de Gandesa, Móra i Falset, per on es reclamava el pas de l'A-68 des del territori–, «al mateix temps» que es comenci a tramitar el tram valencià de l'A-68.

El diputat al Congrés Jordi Jané i el senador Josep Maldonado van concretar així el desplegament de la reacció convergent a l'anunci fet fa 15 dies per Foment, que segons la federació nacionalista ha tornat a «enredar» el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb la connivència del PSC. Tant al Congrés com al Senat, els dos parlamentaris penedesencs demanaran detalls tècnics i mediambientals de l'estudi que hauria fet decantar l'Estat espanyol per l'alternativa valenciana, ja que consideren que no hi ha hagut transparència en el procés, i avisen que seran molt bel·ligerants en les exigències, atesa la transcendència «socioeconòmica» de la connexió del Camp de Tarragona amb l'Aragó i l'interior de la península. «Els socialistes diuen que també és farà l'N-420, però ells han d'harmonitzar interessos territorials; nosaltres volem un traçat i un calendari per a l'N-420, tècnicament més senzilla que l'autovia per Morella», va concloure Jané.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.