Nadal es compromet a posar a licitació enguany l'estudi per desdoblar l'eix de l'Ebre

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, es va comprometre ahir a encarregar abans que acabi l'any l'estudi informatiu per desdoblar tota la C-12, l'eix de l'Ebre entre Tortosa i Lleida, a més d'«estudiar la viabilitat» de desdoblar també la C-43 –la seva connexió fins a Gandesa– o, si no és possible, executar millores a la carretera. La Generalitat, coneguda la decisió de l'Estat de fer desembocar l'autovia d'Aragó, l'A-68, al País Valencià, donarà suport, a més, a les peticions perquè es desdobli l'N-420 entre Gandesa i Reus, per la qual cosa enviarà una carta oficial al Ministeri de Foment perquè inclogui la via en el seu pla estratègic d'infraestructures. El conseller va adoptar els compromisos durant la reunió a la tarda amb una delegació de la comissió de seguiment de l'opció catalana de l'A-68, integrada per l'alcalde de Gandesa, els presidents de les cambres de comerç de Tortosa i Reus, i els delegats de Política Territorial del Camp i l'Ebre, que ara estan pendents d'entrevistar-se amb el ministre de Foment, José Blanco.

L'anunci arribava tot just l'endemà que el ple de Tortosa aprovés per unanimitat tres mocions en què es demana que, en paral·lel a l'A-68, es desdobli precisament l'N-420, la C-43 i la C-12, per la qual cosa exigia que es redactin els projectes i es dotin partides per iniciar-hi les obres ja el 2010. Pels grups tortosins, la decisió de l'A-68 «ha prioritzat criteris polítics per sobre dels tècnics».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.