Les obres de la carretera d'Ulldecona a Vinallop s'acabaran el juny del 2010

El conseller Nadal anuncia que aquest mes s'obrirà al trànsit la carretera de Prat de Comte a Horta

L'activitat a la T-331 entre Ulldecona i Vinallop és frenètica tot i que estem en ple mes d'agost. «Ni les obres ni el govern fem vacances», va ironitzar el conseller Nadal, satisfet del bon ritme de les obres de millora d'aquesta carretera. Actualment s'està treballant en la variant de Santa Bàrbara i també s'han començat els treballs a la part sud del municipi. Les previsions són que el desembre d'enguany es puga estendre una primera capa de conglomerat asfàltic des d'Ulldecona fins a les Ventalles i que a principi del 2010 aquesta capa puga arribar fins a la variant de Santa Bàrbara. En tot cas, el compromís del govern català és que les obres de millora d'aquesta carretera, que uneix Ulldecona amb l'eix de l'Ebre a l'altura de Vinallop, puga estar acabada el juny de l'any vinent. A més, el responsable territorial de carreteres, Lluís Lacruz, va explicar que hi ha un projecte constructiu per millorar el tram que queda entre Ulldecona i el riu Sénia. Són uns 800 metres i el govern català està en converses amb el valencià per ampliar també el pont que connecta les dues comunitats.

Les obres de millora de la T-331 afecten 21,6 quilòmetres i tenen un pressupost de 20,7 milions d'euros. L'obra consisteix a ampliar la calçada, que passa de 6 a 9 metres, i a millorar el traçat, a més de la variant de Santa Bàrbara.

La fi del calvari de la T-330

El conseller Nadal també va anunciar ahir que aquest mateix mes s'obrirà al trànsit la carretera de Xerta a Horta de Sant Joan, la T-330, que actualment acaba a Prat de Comte. Aquesta via fa anys que està tancada, fet que obliga la gent d'Horta a fer una volta de més de 30 quilòmetres per Gandesa, tot un calvari. Nadal va assegurar ahir que l'incendi forestal que fa dues setmanes va afectar Horta i principalment la zona per on passa aquesta carretera, no ha afectat pràcticament les obres i que aquestes estaran acabades del tot d'aquí a dos o tres mesos. D'altra banda, Nadal també va visitar ahir la TV-3319 a la Sénia, on el seu departament ha dut a terme diverses obres de millora consistents a adaptar la travessera a l'entorn urbà. L'actuació ha afectat 1,1 quilòmetres, i ha consistit a fer dues rotondes i un pont i a reforçar el ferm.

A-68 i pla territorial

Respecte a la decisió del Ministeri de Foment d'optar per la sortida al País Valencià de l'autovia d'Aragó (A-68), Nadal va reiterar ahir el compromís del govern català perquè el Ministeri de Foment incloga dins la revisió del pla estratègic d'infraestructures i del transport el desdoblament de l'N-420 fins a Reus, un pla en el qual també estarà inclosa la sortida al País Valencià de l'A-68. I va reiterar el compromís del govern català per desdoblar l'eix de l'Ebre i millorar o desdoblar la C-43. D'altra banda, Nadal també va informar que l'1 de setembre s'iniciarà el tràmit d'exposició pública del pla territorial de les Terres de l'Ebre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.