Infraestructures

Deltebre renovarà el centre comercial amb una inversió d'1,7 milions d'euros

El projecte de l'Ajuntament rebrà una subvenció del Feder, que destinarà 8 milions a l'Ebre

«Els ajuntaments de les Terres de l'Ebre rebran més subvenció del Feder tot i que els recursos destinats a aquests projectes s'han retallat un 37% respecte de l'anterior convocatòria», va dir Bassaganya, que va explicar a Deltebre les divuit actuacions que s'emmarquen en els eixos 2 i 4 dels fons europeus, destinats al foment de la competitivitat i l'ocupació. Unes actuacions, projectades per ajuntaments i consells comarcals, que rebran una subvenció de 4,5 milions d'euros del Feder i que suposaran una inversió global de 9,1 milions d'euros. «A més s'hi han d'afegir els projectes que rebran recursos d'altres eixos del Feder», va dir el director dels serveis territorials de Governació a l'Ebre, Carles Pasqual. «S'han seleccionat projectes que generaran llocs de treball indirectes», va assenyalar Pasqual.

Entre les actuacions finançades amb el fons Feder destaca la renovació del centre comercial de Deltebre i la millora de l'accessibilitat per als vianants. «Volem dinamitzar el centre comercial, crear un pol d'atracció i situar Deltebre com a capital del Delta», va manifestar l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa. El projecte planteja la millora urbana del centre del nucli urbà, al voltant de l'església de Sant Miquel, un espai on es concentren un centenar de comerços i on hi ha el mercat municipal. «Els carrers seran majoritàriament de vianants», va destacar Aspa. Per potenciar aquesta zona es destinarà una inversió d'1,7 milions d'euros, amb una subvenció de 875.000 euros del Feder.

Altres ajuntaments que rebran finançament del fons Feder són el de Roquetes per reformar i rehabilitar la segona i tercera plantes, així com la façana de l'antiga casa consistorial (433.980 euros); el d'Alcanar, per a la rehabilitació del convent dels Josepets (492.656 euros); el de l'Aldea, per a la rehabilitació i millora de l'antic ajuntament (300.500 euros), i el d'Alfara de Carles, per a la renovació i millora del carrer Nou (130.560 euros).

ALTRES PROJECTES

Ajuntament de Benifallet
Protecció façana fluvial (131.000 euros)
Consorci del Pla de Dinamització Turística de les Terres de l'Ebre
Adequació de les estacions de la via verda (190.000 euros)
Ajuntament d'Amposta
Climatització del Museu del Montsià (197.302 euros)
Xarxa col·lector de pluvials (160.032 euros)
Ajuntament de Benissanet
Recuperació de la torre de Cervelló (187.573 euros)
Ajuntament de Santa Bàrbara
Rehabilitació de la masada de Martí (265.246 euros)
Ajuntament de Gandesa
Restauració Escoles Velles (292.358 euros)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.