Ballesteros amenaça Adif amb sancions i el tancament de l'estació si no hi fa millores urgents

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha amenaçat l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) amb sancions o fins i tot el tancament de l'estació al centre de la ciutat si no hi executa millores urgents abans de finals d'any. Segons el batlle tarragoní, la situació actual de la infraestructura és «insostenible» i inadequada per a una estació que és la segona en nombre de viatgers de tot Catalunya. «Hi ha greus problemes d'accessibilitat i mobilitat, a més del mal estat de serveis com ara la cafeteria o la il·luminació», va subratllar ahir Ballesteros.

L'alcalde, de fet, va expressar aquestes demandes per escrit en una carta que va dirigir a Adif l'estiu passat, i no ha rebut resposta. Ara ha donat un nou termini i amenaça d'aplicar sancions «per no complir normatives urbanístiques o de mobilitat», i fins i tot de buscar les fórmules per aplicar-les encara que aquest àmbit no sigui competència directa dels consistoris. «Amenaçar de tancar l'estació és l'única forma de fer pressió», hi va afegir.

Crítiques de l'oposició

Les declaracions del batlle han estat rebudes amb crítiques pels dos partits de l'oposició, CiU i el PP. Així, el portaveu dels convergents, Joan Aregio, les ha qualificat de «sortida de to» i com una «autèntica bajanada». El regidor considera que aquesta actitud és «una fugida endavant» i li reclama que treballi «amb discreció». Aregio també recorda a l'alcalde que si hagués avalat el projecte de CiU de façana marítima ja tindria «una estació nova de trinca».

El PP, per la seva banda, ha sol·licitat per escrit al Departament d'Acció Social que resolgui els dèficits d'accessibilitat de l'estació. El regidor Jordi Roca va considerar ahir les declaracions «provocatives i innecessàries».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.