El PSC admet que l'N-II no va bé

Palma diu que presentaran esmenes al pressupost de l'Estat per resoldre els retards

Montse Palma va insistir ahir que les comarques gironines tenen el nivell d'inversió de l'Estat més alt que s'ha vist mai: «Són 642 milions d'euros en una situació econòmica complicada. L'increment és del 12 per cent; és la sisena província d'Espanya amb més inversió i la segona en ferrocarrils.»

Palma va participar, juntament amb els dos diputats gironins del PSC al Congrés Àlex Sáez i Juli Fernàndez, en una roda de premsa per justificar les inversions de l'Estat a les comarques gironines previstes en el pressupost general del 2010.

Palma va assegurar que el PSC assumeix com a seves les queixes de la societat gironina i de la Generalitat per la falta de ritme en l'execució de les obres projectades. La diputada empordanesa va reconèixer que la inversió en carreteres és baixa, especialment en el tram nord de l'N-II, de Girona fins a la frontera. Per això, va dir que lluitarà per augmentar la dotació pressupostària del tram comprès entre Medinyà i Pont de Molins, amb la presentació d'esmenes al projecte de llei del pressupost del 2010.

El tram entre Sils i Caldes

D'altra banda, el subdelegat del govern de l'Estat a les comarques gironines, Francesc Francisco-Busquets, va dir ahir que està a punt de resoldre's l'adjudicació a una altra empresa per a la construcció del tram entre Sils i Caldes, que va quedar aturat pels problemes econòmics d'una de les constructores.

Els periodistes es van interessar pel grau d'execució del pressupost, un dels compromisos dels parlamentaris socialistes gironins en la primera etapa del govern de Zapatero. «El grau d'execució no és irrisori; l'aeroport ha anat bé i el TAV, també. Ens fixem en l'N-II perquè és un tema històric, important per als ciutadans de les comarques gironines, i ho elevem a la categoria de la situació de l'Estat a Girona. Som conscients que no va bé i farem el possible per resoldre els problemes». Juli Fernàndez, portaveu adjunt d'economia del grup socialista al Congrés, va admetre que «hi ha problemes administratius que s'escapen».

Crítiques dures de CiU

Una hora abans, els parlamentaris de CiU a Madrid van fer una roda de premsa en què van carregar contra el pressupost general de l'Estat del 2010. El troben «trampós» i que «maltracta les comarques gironines». Xuclà va destacar que la inversió en carreteres cau un 28,7 per cent: «No és que disminueixin les inversions, simplement desapareixen del pressupost.» El diputat garrotxí també va recordar que la inversió del TAV no s'hauria d'imputar amb tanta categoria a Girona, perquè el benefici per a les comarques gironines és col·lateral, ja que el tren hi passa per unir el centre de l'Estat amb les grans capitals europees.

Xuclà va fer la roda de premsa amb la diputada Montse Surroca i la senadora Rosa Núria Aleixandre. La senadora va reptar els socialistes a admetre que abaixen partides per causa de la crisi econòmica: «Que no ho maquillin, que s'atreveixin a dir-ho.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.