Sant Miquel de Campmajor tindrà per fi casa consistorial pròpia, després de 30 anys

L'edifici del futur ajuntament serà també un centre cívic

Quan s'estreni el nou edifici es posarà fi a més de trenta anys durant els quals Sant Miquel no ha tingut casa consistorial pròpia. Fins a principi de la dècada de 1970, l'ajuntament era a can Llambert (o ca la mestra), una casa situada a peu de la carretera de Banyoles. Aleshores, l'últim consistori franquista es va vendre l'immoble. Des de llavors, l'ajuntament ha consistit, primer, en un despatx a l'edifici de l'antic sindicat agrari i, després, en una ala de les antigues escoles.

El futur equipament, el projecte del qual ha anat a càrrec dels serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, s'està aixecant en els terrenys situats entre l'escola i la pista poliesportiva, que es troben a diferent alçada. Aprofitant el desnivell, l'edifici tindrà dues plantes.

Les oficines municipals, pròpiament dites, estaran a la planta superior, que es trobarà situada a l'alçada de la placeta de l'escola. Tindrà una superfície d'uns 206 m², distribuïts entre una recepció, la sala de plens, els despatxos d'alcaldia, dels regidors i de secretaria, l'arxiu i un espai per als serveis. Per altra banda, la planta baixa donarà a la pista poliesportiva, per la qual cosa en el seu interior s'hi condicionaran uns vestidors pels que utilitzin les instal·lacions esportives. La major part dels 262 m² que ocuparà aquesta planta baixa, però, es destinaran a centre cívic, ordenat a l'entorn d'una gran sala polivalent.

Per fases

De moment s'executa una primera fase que abasta tota la planta superior, així com l'estructura de la inferior. El pressupost és de 517.000 euros, dels quals el departament de Governació hi posa 388.000 euros a través del pla d'obres i serveis. La resta del cost de la primera fase ha d'anar a càrrec del municipi. «Però buscarem finançament extern», puntualitza l'alcalde, Josep Fort (ERC). Si s'acompleixen els terminis previstos, el nou consistori es podrà estrenar l'estiu de l'any vinent. A continuació, s'iniciaria la segona fase per completar el centre cívic, el cost del qual –calculen a l'Ajuntament– serà sensiblement inferior.

Un nucli urbà

Sant Miquel de Campmajor és un municipi molt disseminat i aquesta obra permetrà reforçar l'únic nucli del municipi, ja que al voltant del nou ajuntament s'hi troba l'escola, la pista poliesportiva, el camp de futbol, el local polivalent de l'antic sindicat i un hostal, a part d'alguna casa particular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.