Una esquerda obliga a tancar part d'un pàrquing estrenat fa un any, a l'aeroport

Aena sosté que l'edifici no corre cap perill

Una de les juntes de dilatació de l'edifici, situat al costat de la central elèctrica, estava més separada del compte i això provocava filtracions d'aigua quan plovia. Amb el temps s'ha generat una petita esquerda a l'estructura i Aena ha decidit tancar, a les quatre plantes del pàrquing, la zona afectada. Malgrat que Aena sosté que l'edifici no corre cap perill, el sindicat UGT afirma que l'aparició d'aquesta esquerda és «sospitosa» i crea «incertesa» entre el personal perquè es tracta d'un edifici nou. Malgrat això, el pàrquing s'utilitza amb normalitat excepte en la zona vetada, que està apuntalada i senyalitzada com a «zona d'obres».

Feina «de baix cost»

La UGT, que no té majoria al comitè d'empresa, també va criticar, ahir en una roda de premsa, les «pèssimes condicions» en què treballa la plantilla: «l'aeroport no és només de baix cost per les companyies que hi operen sinó també per les condicions laborals i les deficiències de serveis». En primer lloc, reclamen més personal –ara hi treballen 1.500 persones, unes 150 per Aena i la resta per altres empreses–. «A Europa, els aeroports tenen una mitjana d'un treballador per cada 17.963 passatgers i, a Girona, és d'un per cada 32.324», van dir.

Entre la llista de greuges que va fer ahir el sindicat hi ha, entre altres, la falta de menjadors per als treballadors, alguns dels quals asseguren que no tenen ni vestidors ni lavabos i s'han de desplaçar als d'ús públic de la terminal. També consideren que la terminal «bruteja» per la falta de personal de neteja i que la plataforma s'inunda. Així mateix, van incidir en la denúncia que ja van realitzar fa uns mesos relacionada amb la seguretat en la càrrega de combustible als avions. «El tema no s'ha solucionat i l'aeroport de Girona té un dèficit molt important en aquesta matèria. Entenem que els passatgers no poden tenir una seguretat de baix cost», segons el sindicat UGT.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.