La Generalitat inicia la licitació de l'ampliació del port pesquer de Blanes per 28,6 milions d'euros

Les obres començaran el 2010 i tenen un termini d'execució de vint-i-sis mesos

El projecte d'ampliació del port pesquer de Blanes ha d'executar les actuacions aprovades en el pla especial del port, que van tenir el consens de tots els participants en la seva elaboració, tot i que durant molt de temps hi va haver molta polèmica entre diversos sectors del municipi respecte de com s'havia de fer l'ampliació. El projecte preveu la construcció d'un nou dic exterior amb l'objectiu de reforçar l'actual dic de recer i donar més protecció a les embarcacions amarrades al port. El nou dic, de 595 metres de longitud, permetrà ampliar la dàrsena pesquera i donar més superfície d'esplanada per a les activitats pesqueres i les activitats dels vaixells turístics locals. A més, es perllongarà el contradic per assolir més arrecerament a les instal·lacions portuàries.

La Generalitat assegura que es preveu desenvolupar les actuacions d'aquest projecte amb criteris de màxim respecte pel medi ambient. Així, en el traçat del nou dic s'evitarà l'impacte paisatgístic a la punta de Santa Anna; per això, aquest dic naixerà des del mateix punt on arrenca el dic actual, amb l'objectiu d'evitar cap modificació a la línia de la costa. D'altra banda, es construirà un espigó adossat al contradic per garantir l'estabilitat de la platja. El nou dic exterior farà possible la reordenació del sector pesquer i donarà més espai als pescadors. També s'impulsarà la integració entre la instal·lació i el municipi amb un passeig per als vianants per sobre de les noves casetes de pescadors. L'altra activitat que s'ha de reorganitzar i impulsar a través del projecte és el trànsit de passatgers dels creuers turístics locals.

Problemes operatius

La forta llevantada de Sant Esteve de l'any passat va palesar les mancances de l'actual port pesquer blanenc, ja que fins i tot van quedar destrossades diverses embarcacions. La instal·lació té una sèrie de problemes operatius per culpa de l'acció dels temporals que n'impedeixen el funcionament eficaç. Les principals afectacions derivades dels temporals de llevant a Blanes són problemes d'agitació interior en el moll pesquer i ultrapassaments de l'onatge en el dic de recer. A més, la instal·lació portuària necessita millorar la infraestructura tant per incrementar el grau de protecció general en cas d'onatge exterior com per potenciar els serveis dels usuaris dels sectors pesquers i dels creuers turístics locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.