opinió. Pintor

Viacrucis a la C-31

Aquesta carta la faig amb cert retard a causa d'uns problemes de salut i d'una estada d'uns dies a Madrid. I a la tornada repassant El Punt veig que Déu n'hi do el tràfec que hi ha hagut a la carretera C-31, escrits, cartes, opinions. Aquest és un tema que em cansa des que vaig encetar-lo a primers de maig, em fatiga i no tenia ganes de dir-ne res més, però... com diu un refrany castellà, quién calla otorga, i és que amb això vull contestar a l'amic, almenys penso que ho és perquè en el seu poble he fet no menys de cinc conferències, que és el senyor Pere Moradell, alcalde de Torroella de Fluvià. Em sap greu la seva embranzida tan personal, possiblement és que té pocs arguments. Miri, senyor Moradell, la meva casa és cert que està davant del mar en un lloc prominent, però té tots els permisos haguts i per haver des de fa vint-i-sis anys i amb una construcció un metre per sota l'alçada permesa; per tant, estic dins la més absoluta legalitat.

Dit això, jo en els meus escrits mai he culpat ni personalitzat a ningú, no he dit cap nom ni tan sols el del conseller Joaquim Nadal, al qual tinc estima i respecte. La meva queixa és contra el sistema, la forma que té el poder de fer les coses, perquè si el conseller de Política Territorial no fos el senyor Nadal passaria exactament el mateix si n'hi hagués un altre, o aquesta carretera no la va projectar un altre color polític?

Bogeria destructiva

Una carretera absolutament necessària i tal com estava refeta de Figueres a Vilacolum era perfecta, ningú havia aixecat cap crítica, per què des d'aquest punt comença aquesta bogeria destructiva? Ningú ho entén, amb tantes i tantes persones que he parlat durant mesos, només ho entenen els alcaldes, que aquí es fa evident l'obediència de partit, però la seva consciència, alguns puc assegurar que no la tenen en pau, almenys abans del viacrucis de Viladamat del passat 2 d'octubre.

Jo, per la meva banda, no penso opinar més sobre aquest tema perquè les persones més o menys públiques del món cultural i artístic que ens hem definit tenim molt més a perdre que a guanyar, almenys referent a la classe política, ho he percebut recentment amb la salutació freda d'un exalcalde.

Deixem, doncs, que facin i actuïn les plataformes del Terraprim i Salvem l'Empordà, que han estat molt contundents els darrers temps sobre aquest tema i altres de la comarca. A elles se les ha acusat d'estar contra el progrés i contra tot; no és així, no, elles estan només contra les accions aberrants que maltracten la nostra terra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.