La junta de la Sagrada Família diu que la pantalla del TAV es fa més a prop del previst

La junta constructora del temple de la Sagrada Família presentava ahir a l'Audiencia Nacional la petició de suspensió parcial de les obres de construcció del mur pantalla del túnel del TAV en considerar que s'està construint 83 centímetres més a prop dels fonaments del temple del que preveia el projecte del Ministeri de Foment. Segons la junta, el projecte constructiu preveia que la distància entre els fonaments del temple i els pilons del mur pantalla seria d'1,95 metres, i els primers pilons construïts són a 1,12 metres. Els responsables del temple afirmen que aquesta desviació del projecte constructiu «evidencia la falta de rigor i responsabilitat amb què s'està executant l'obra i el perill subsegüent per al temple». Des de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), organisme responsable de l'obra, no s'ha volgut comentar la denúncia «per respecte a l'Audiència i a la junta de la Sagrada Família».

Els tribunals ja van desestimar dues aturades cautelars del projecte que havien sol·licitat els responsables de la Sagrada Família. La primera es va denegar en considerar que encara no estava aprovat el projecte constructiu del túnel d'alta velocitat (TAV) al seu pas pel costat del temple. En el segon cas, el jutge també va desestimar la petició perquè, tot i existir ja el projecte, va recordar que la tuneladora no excavaria el túnel a la zona fins al juny del 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.