Multinacionals, cambres de comerç, ports i institucions europees reivindiquen el corredor mediterrani a Brussel·les

Reclamen el tractament prioritari d'aquest projecte

Ferrmed, que ha presentat el seu estudi al Comitè Econòmic i Social Europeu, reclama a la Comissió Europea que aquest 2010 declari corredor ferroviari prioritari l'eix Escandinàvia-Rin-Roine-Mediterràni que passa per Catalunya.

El secretari per a la Mobilitat del govern de Catalunya, Manel Nadal, que ha assistit a la presentació de l'informe de Ferrmed, ha expressat la voluntat de «reclamar a la UE que, en el moment en què s'estan revisant les xarxes transeuropees de transport, es consideri que el corredor del Mediterrani en la seva plenitud, des d'Algesires passant per València, Barcelona, la frontera francesa i cap al nord d'Europa pel Rin i els Alps, estigui inscrit en els projectes prioritaris». Nadal ha explicat que, en aquests moments, només està inscrit el tram entre la capital catalana i la frontera francesa i ha reclamat el tractament prioritari d'aquest projecte basant-se en la importància «de l'activitat econòmica que es concentra al corredor mediterrani i dels ports catalans, valencians i andalusos».

Per tal que aquest projecte tiri endavant, Nadal considera «molt important» la presidència espanyola de la UE, el primer semestre de l'any que ve. «Esperem que al llarg del 2010 es confirmi la inscripció d'aquest projecte», ha declarat Nadal. Un projecte que, a més del català, té el suport del País Valencià, Andalusia i Múrcia i de regions franceses com el Llenguadoc, el Rosselló, Roine-Alpes i el Franc Comtat, i el Piemont italià, que aporten al projecte «un pes específic molt important», segons Nadal. «Estem convençuts que la UE atendrà aquest corredor perquè és necessari des del punt de vista econòmic», ha afirmat el secretari per a la Mobilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.