L'intercanviador de Diagonal entre metro i FGC s'obrirà d'aquí a una setmana

S'han eliminat els obstacles arquitectònics

Fins fa tres anys les persones de mobilitat reduïda no podien enllaçar entre les línies L3 i L5 de metro de Diagonal i l'estació de Provença dels FGC i els espais d'algunes andanes i passadissos era molt reduït perquè eren instal·lacions antigues. El problema era que cada dia unes 75.000 persones utilitzaven l'intercanviador principal entre el metro i els FGC. Reformar-lo integralment per eliminar tots els passadissos i escales de graons que no permetien l'accés de les persones amb mobilitat reduïda, per instal·lar set ascensors que comuniquen els diferents nivells ferroviaris i per ampliar l'estació de Provença i la de Diagonal de l'L5 ha costat al voltant de 60 milions d'euros i gairebé tres anys d'obres. S'ha hagut de tallar totalment el carrer Rosselló entre el de Balmes i el passeig de Gràcia i deixar afectades també les dues cruïlles. La Generalitat preveu reobrir tots els accessos i estrenar el nou intercanviador el cap de setmana vinent.

Disculpes als comerços

«Les obres han durat molt però han anat bé», explicava ahir el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, després de visitar una desena de comerços i oficines de la zona per demanar personalment disculpes pels diners que han perdut durant tot aquest temps a conseqüència de les obres. El conseller admet que hi ha hagut moltes molèsties perquè l'obra s'ha hagut de fer des de la superfície afectant la mobilitat de vehicles i vianants. Durant aquest temps s'han atès 3.000 consultes al punt d'informació ciutadana i 100 reclamacions de comerços o veïns. L'enllaç entre les línies L3 i L5 de Diagonal estrenarà les primeres cintes transportadores per a passatgers de la xarxa de metro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.