Adjudiquen l'ampliació del port de Blanes per 22 milions

S'hi construirà un altre dic i els pescadors tindran més espai

Les obres s'han adjudicat a la unió temporal d'empreses formada per Scrinser SA, Sacyr SA i Tau Icesa SA, es podran començar d'aquí a poc temps i inicialment duraran 23 mesos. La remodelació del port de Blanes ja fa anys que es discuteix, i fins i tot havia provocat disputes polítiques i diverses polèmiques locals. Finalment, es començarà a fer un any després de la llevantada que va afectar la Costa Brava i que també va ocasionar desperfectes a Blanes.

El projecte inclou com a obra més destacada la construcció d'un dic exterior de 595 metres que permetrà millorar la seguretat quan hi hagi temporals i també ampliar la dàrsena pesquera i la superfície d'esplanada destinada a altres activitats, i es remodelaran també infraestructures de serveis.

El dic es farà de manera que es minimitzi l'impacte paisatgístic des de la punta de Santa Anna, i s'hi construirà un espigó adossat per garantir l'estabilitat de la platja.

Per a més endavant es preveuen actuacions destinades a la millora del sector pesquer, com ara ampliar l'assecador de les xarxes i construir casetes per als estris dels pescadors. També s'aprofitarà per reorganitzar els creuers turístics, que només a Blanes mouen uns 50.000 viatgers l'any, adaptant una zona del port perquè hi puguin atracar, i no ho hagin de fer a la platja com fins ara. Finalment, destaca un passeig per a vianants que es farà sobre les casetes de pescadors al nou dic, i es reordenaran la circulació i els aparcaments dins mateix del port.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.