L'aeroport de Girona superarà els 5,2 milions de viatgers aquest any, que són un 4,5% menys que el 2008

Les xifres es consideren positives en el context de crisi econòmica i del sector aeri

Nadal va recordar que fins al novembre per l'aeroport hi hauran passat 4,9 milions de viatgers, de manera que les previsions són superar els 5,2 milions, uns 300.000 usuaris menys que l'any passat: «És una baixada suau respecte a altres aeroports, i són unes xifres positives perquè la por era baixar dels 5 milions.» Pel secretari per a la Mobilitat, tot indica que ja s'ha tocat fons en el sector aeri, i que el 2010 es podrien recuperar els valors positius. Nadal va fer aquestes explicacions en la presentació ahir de dues noves rutes des de Girona cap a Maó i Santiago de Compostel·la, que farà la companyia Ándalus, companyia en la qual AGi –l'ens que aglutina la Generalitat, la Diputació i la Cambra de Comerç per a la promoció de l'aeroport– invertirà 150.000 euros per a la promoció turística de les comarques gironines. Nadal va dir que això demostra la voluntat de diversificar els operadors a l'aeroport gironí, i que mantindran converses amb altres companyies perquè s'hi tornin a instal·lar, com Wizz Air. El delegat del govern, Jordi Martinoy, va destacar que l'aeroport mantingui el rànquing que ocupa entre tots els aeroports d'Aena, mentre que el vicepresident de la Diputació, Joan Pluma, va insistir que la via de promoció de l'aeroport és positiva, perquè s'està diversificant l'oferta i s'està aconseguint que hi operin noves companyies amb altres rutes.

Vols a Maó i Santiago

La companyia andalusa Ándalus va anunciar ahir dues noves rutes des de l'aeroport de Girona, que es sumaran a la que ja tenen actualment amb la ciutat marroquina de Nador. Seran vols amb Maó i Santiago de Compostel·la, si bé en aquest últim cas està pendent de confirmar-se definitivament. Els vols amb Maó seran els dilluns, dimecres i dissabtes, amb la sortida de Girona a les 9.25 del matí i la tornada des de Maó a les 10.50, amb un trajecte de 45 minuts i avions de 50 places. Es posarà en marxa per Setmana Santa –probablement també el de Santiago–, i el director general de la companyia, Fernando Guerrero, va destacar que no són una companyia de baix cost perquè ofereixen els serveis tradicionals dels avions, si bé el cost dels bitllets oscil·larà entre 70 i 90 euros de mitjana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.