Cent cinquanta-quatre municipis de Barcelona deixaran de veure la televisió tradicional aquest gener

La segona fase de l'apagada analògica afecta 2,2 milions de catalans

La segona fase de l'apagada analògica arribarà al llarg d'aquest mes a 640 municipis de 28 comarques i afectarà 2,2 milions de catalans. D'aquests municipis, i segons les dades facilitades per la Generalitat, 165 corresponen a la demarcació de Girona, on s'apagaran 21 centres emissors; 127, a la de Tarragona, on deixaran de funcionar 25 centres; 51 municipis a les Terres de l'Ebre, amb 28 centres, i 154 a les comarques de Barcelona, amb 46 centres emissors. El govern català assegura en el seu comunicat que el 99% de les llars ja s'han adaptat a la TDT i l'índex de cobertura del sistema digital supera la cobertura de l'analògic. Aquesta és la continuació de la primera fase de l'apagada, el juliol passat, a cinc comarques.

Les 28 comarques on es farà aquesta segona apagada són: l'Alt Camp, l'Alt Empordà, una part de l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Garraf, les Garrigues, el Gironès, el Montsià, part de la Noguera, Osona, el Pla de l'Estany, el Pla d'Urgell, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Segarra, el Segrià, la Selva, part del Solsonès, el Tarragonès, la Terra Alta, l'Urgell i part del Vallès Oriental.

La tercera i última fase de l'apagada es farà des del març fins al 3 d'abril d'aquest any i inclourà les comarques següents: l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la resta del Bages, el Barcelonès, el Baix Llobregat, la Cerdanya, la resta del Maresme, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la resta del Solsonès, la Val d'Aran, el Vallès Occidental i la resta del Vallès Oriental.

Adaptar l'antena

En el seu comunicat, la Generalitat recorda que per rebre correctament el senyal de la TDT, els usuaris han d'adaptar la seva antena i disposar d'un televisor amb descodificador, ja sigui extern o bé integrat en el mateix aparell, com passa amb els televisors més moderns. Per a una correcta instal·lació de l'antena, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació recomana als ciutadans que s'adrecin a les empreses instal·ladores identificades amb el distintiu Agent TDT, ja que ofereixen una garantia d'informació i assessorament tècnic en el procés d'adaptació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.