La dificultat tècnica per comptar els ocupants dels vehicles fa ajornar les rebaixes als túnels de Vallvidrera

Tabasa diu que aplicarà els descomptes enguany, quan trobi un sistema segur

El setembre de 2008, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, va anunciar que els vehicles amb tres ocupants o més tindrien descomptes al peatge del túnel de Vallvidrera. Per aplicar les rebaixes s'havia de trobar un sistema eficaç per comptar els ocupants de dins els cotxes. En un principi, es preveia que el sistema per comptar ocupants estaria llest a principi d'aquest any. En veure les dificultats de trobar un sistema fiable, però, Tabasa i el govern han decidit ajornar l'entrada en vigor dels descomptes. «Continuem amb la idea de posar-ho en marxa aquest any, però volem estar segurs que el sistema funciona», han explicat des de Tabasa. La concessionària no ha volgut avançar de quina manera comptarien els ocupants dels cotxes. Algunes de les tècniques que han provat és la gravació d'imatges o amb un sistema d'infrarojos que detecta la longitud d'ona de la pell.

Les hores punta, més cares

En la informació publicada per aquest diari el 31 de desembre del 2009 s'informava de l'increment del preu dels peatges. En la notícia s'informava que aquest any el preu de peatge del túnel de Vallvidrera seria de 3,04 euros a les hores vall i de 2,71 a les hores punta reproduint les dades facilitades pel govern, unes xifres que estaven equivocades. Perquè en realitat el preu de les hores punta, quan un major nombre de vehicles utilitzen aquesta via, sempre és més car que el de les hores vall, unes tarifes més econòmiques aprofitant que hi ha menys cotxes que es desplacen. Per tant, el preu del peatge de Vallvidrera en hora punta enguany serà de 3,04 euros (3,53 amb l'IVA inclòs) i en hora vall la tarifa serà de 2,71 euros (3,14 amb l'IVA inclòs).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.