Falset implanta la tecnologia Wimax per solucionar els problemes de cobertura d'internet

El Teatre l'Artesana de Falset es va omplir ahir al matí de gom a gom durant la presentació de la tecnologia Wimax. L'Ajuntament de la capital del Priorat ha decidit oferir aquest nou servei als seus ciutadans per solucionar els problemes de cobertura d'internet que hi ha a la majoria de zones rurals. Així, a partir de demà, els veïns de Falset podran contractar el servei de Wimax Global Access, un operador del grup British Telecom (TB), que consisteix en una connexió a internet de 3 MB que no necessita línia telefònica. El gran avantatge d'aquest servei, sobretot en un municipi com Falset, és que la cobertura és total, i arriba fins i tot a les masies o les cases dels afores.

Durant la presentació d'ahir es van donar a conèixer els detalls tècnics i el funcionament d'aquesta tecnologia, que no és pas innovadora, ja que des de fa molts anys s'utilitza en alguns països europeus, però a Catalunya s'està implantant gradualment. Així, s'han instal·lat dos emissors de senyal al municipi –un dels quals a l'Ajuntament – i als usuaris que vulguin contractar aquest servei se'ls instal·larà al domicili un aparell receptor i un encaminador (router). El cost mensual d'una connexió de 3 MB és de gairebé 20 euros, tot i que la velocitat de connexió es pot ampliar si l'usuari ho creu necessari. A més, hi haurà Wi-Fi a tots els carrers i espais públics, i d'aquí a tres mesos Wimax també oferirà el servei de telefonia, amb un petit increment en la tarifa mensual.

L'acte d'ahir va generar un gran interès, i unes dues-centes persones van acudir a la presentació per plantejar els seus dubtes. Alguns veïns que han participat en la fase de prova van donar la seua opinió, que en tots els casos va ser molt positiva. «Nosaltres vivim en una masia i no teníem cap altra opció per tenir internet, ja que la cobertura dels altres operadors no hi arriba», va explicar un veí de Falset.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.