Cubelles aposta perquè diverses empreses construeixin el complex mixt

L'Ajuntament denunciarà l'empresa Belsar Sport, que no pot executar el projecte esportiu i hoteler

«El problema no és una falta d'interès d'aquests senyors [Belsar Sport], sinó la situació de crisi en la construcció», va dir l'alcaldessa de Cubelles dimarts a la tarda, en una roda de premsa. Els problemes de l'empresa per aconseguir finançament per a un projecte que inicialment costava 35 milions però que, segons Romero, tenia un darrer pressupost bastant superior, han fet impossible posar en marxa les obres del complex. Ara l'Ajuntament denunciarà l'empresa adjudicatària, que ha incomplert el contracte, «per rescatar l'import de la garantia». Belsar Sport va donar un aval bancari d'1,2 milions d'euros a l'Ajuntament, que són els que l'administració local reclamarà ara per poder acabar el pavelló, que es va deixar a mig construir la primavera de l'any passat.

Diferents operadors

L'Ajuntament no renuncia a tirar endavant el complex mixt, però, segons va explicar l'alcaldessa, amb una diferència: «No caldria que fos la mateixa empresa.» Es tractaria, per tant, de separar la construcció de l'hotel, per una banda, de la construcció de les instal·lacions esportives, per l'altra, per tal que es fessin càrrec de les obres diferents operadors i la inversió es diversifiqués, segons el govern. «Una cosa és que aquesta empresa hagi tingut problemes. Aquest govern, però, no renunciarà a aconseguir, si no el mateix projecte, el que més s'hi assembli», va apuntar el regidor d'ERC, Joan Rodríguez Serra. La necessitat de crear «places hoteleres i de qualitat» és un dels arguments que dóna el govern a l'hora de tirar endavant un dels projectes més ambiciosos del municipi.

El proper pas, acabar el pavelló

El govern municipal desconeix quan podrà disposar dels diners de la garantia que va atorgar l'empresa adjudicatària, tenint en compte que ara dependrà d'un procés judicial. L'alcaldessa de Cubelles va assegurar, però, que l'Ajuntament «acabarà el pavelló»; l'edifici era un dels requeriments que el contracte feia a Belsar Sport perquè pogués construir i explotar el nou complex. La construcció de l'estructura del pavelló, situat al costat del poliesportiu actual, està a mitges des del primer trimestre del 2009; les obres estaven pressupostades en un milió d'euros aproximadament. Tot i que la sala multiusos de la Mota de Sant Pere no s'ha enderrocat per a la construcció del complex mixt, les instal·lacions són inutilitzables, segons l'alcaldessa; a banda que l'edifici es va desmantellar, el fet que hi hagi «una concessió pel mig» a Belsar Sport impossibilita de moment recuperar l'espai per a activitats del municipi.

Un projecte molt ambiciós

L'abril del 2008 es va aprovar definitivament el projecte bàsic i executiu del «complex mixt de caràcter esportiu i hoteler i el pavelló poliesportiu cobert de caràcter polivalent» de Cubelles, amb un pressupost d'execució de 35.534.160,60 euros. Llavors el PSC, CiU, el PP i Entesa per Cubelles van votar a favor del projecte; ERC i ICb, que es van abstenir, i ICV, que hi va votar en contra, van quedar-se al marge de la proposta. La construcció d'una piscina coberta, pistes de tennis, un complex hoteler de quatre estrelles amb 180 habitacions, i un pavelló polivalent era el que preveia el projecte per al municipi. La voluntat de construir el complex mixt –que havia d'estar situat a l'espai ocupat encara per la sala multiusos de la Mota de Sant Pere– responia a una aposta per generar activitat econòmica i per dotar d'un servei reivindicat per la ciutadania com és la piscina coberta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.