El Consell de l'Alt Penedès reclama la tercera via de l'R4 per millorar el servei de rodalies de la comarca

El ple oficialitza el nou emblema, que reprodueix la base d'un castell de cinc

El grup parlamentari de CiU va començar al novembre una campanya d'informació i sensibilització amb l'objectiu de pressionar el govern de la Generalitat perquè construeixi la tercera via entre Martorell i Barcelona i permeti així la creació de trens semidirectes entre Vilafranca del Penedès i Barcelona. L'anunci va provocar una guerra de declaracions entre CiU i el PSC per la interpretació que els dos partits feien del pla d'infraestructures ferroviàries per a les rodalies de Barcelona 2009-2015. Dijous CiU va tornar a posar sobre la taula la qüestió però no es van repetir els gestos polítics que van escenificar els diputats dels dos partits.

En la moció, el grup comarcal de CiU explica que cal donar resposta a tres elements per a la competitivitat del transport públic a la comarca: la freqüència de pas, la velocitat comercial i l'accessibilitat, i apunta que «actualment la xarxa existent no compleix cap de les tres exigències de forma conjunta i amb la intensitat que seria desitjable». La moció, que va ser defensada pel president adjunt al Consell, el convergent Francesc Olivella, es va aprovar per unanimitat. En la moció es demana que la Generalitat insti el govern de l'Estat a crear aquesta tercera via i que el govern català augmenti la freqüència de la línia R4 fins a Vilafranca del Penedès i, eventualment, fins al Vendrell, amb la prolongació de tots els serveis que avui dia arriben fins a Martorell.

D'altra banda, el ple del Consell va ratificar oficialment la difusió del nou emblema de l'ens que va aprovar la comissió de govern a finals de gener. L'emblema es farà visible a partir d'ara en tota la comunicació corporativa i en el seu web. El nou emblema identificador, que s'inspira en el vitrall modernista de la sala d'actes de la seu del Consell, és un cercle format per cinc cercles interiors que simbolitza un castell de cinc vist des de dalt. Fonts del Consell explicaven ahir que el nou emblema de l'ens vol apropar encara més la imatge d'unitat i pinya castellera que hi ha actualment a l'ens. El Consell Comarcal de l'Alt Penedès té actualment un pacte d'unitat representat per tots els partits amb representació a l'ens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.