El Parlament exigeix trens de llarga distància a Tarragona i Reus i millors connexions amb Barcelona

La comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya va aprovar ahir per unanimitat, a instàncies de CiU, diferents propostes de resolució per exigir a Renfe que millori el servei ferroviari al Camp,–la segona àrea de Catalunya en nombre de desplaçaments– tant de mitjana com de llarga distància. D'una banda, va acordar que el govern reclami a Renfe la restitució dels almenys quatre trens de llarg recorregut que fins fa uns mesos tenien parada a Reus i Tarragona, com el Miguel de Unamuno que anava a Irun, i que va ser substituït per un Alvia més ràpid, però que només para a l'estació del Camp. Ara des de Reus només queda un servei amb l'interior de la península, el Costa Brava, un tren nocturn fins a Madrid que el juny del 2008 ja va estar a punt de ser suprimit. La moció de CiU, a més, reclama definició i concreció en la xarxa de rodalies prevista al Camp, que vol recuperar la línia Reus-Roda.

El govern també demanarà a l'Estat que intercedeixi davant Renfe perquè, «amb la màxima celeritat», millori el servei de regionals entre Reus, Tarragona i Barcelona, ja sigui amb una major freqüència de trens –sobretot els divendres i diumenges a la tarda, quan per l'afluència d'estudiants sol col·lapsar-se– o amb una major capacitat dels actuals. En aquest sentit, un altre text de CiU també aprovat ahir insta el govern que demani a Foment i a Renfe –com els usuaris fan fa temps, fins ara en va– que «avaluï, al més aviat possible, el grau d'ocupació dels trens de les línies que comuniquen Barcelona amb el Camp de Tarragona i l'àrea de Girona en els períodes punta», per garantir que ningú no viatgi dret, com passa ara, si cal augmentant el nombre de vagons. Una darrera proposició reclama la instal·lació de màquines expenedores de bitllets que acceptin targetes de crèdit i dèbit a totes les estacions catalanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.