Girona va anul·lar la meitat dels vols d'ahir i avui es preveuen més cancel·lacions

L'aeroport va tornar a rebre ahir avions especials procedents de les Açores, el Marroc i les Canàries

Tot i que ahir es van anar aixecant les restriccions al trànsit aeri en bona part d'Europa, la situació provocada pel núvol de cendra continua afectant l'aeroport de Girona. Ryanair va allargar fins demà al migdia la cancel·lació dels vols amb origen o destí al centre i el nord d'Europa i a les illes Britàniques, i només manté operatives les rutes entre el sud d'Europa, les Canàries i el Marroc. Així, des de les instal·lacions de Vilobí van sortir i arribar vols de Sevilla, Màlaga, Granada, Madrid, Palma, Eivissa, Porto, Pisa, Malta i Pescara, entre d'altres. En total, de les 106 operacions programades al llarg del dia, se'n van cancel·lar 62 i se'n van fer 44. A banda d'això, van aterrar a Vilobí una desena de vols d'altres companyies, que com que no podien continuar la ruta prevista van optar per deixar els viatgers a Girona i que així poguessin continuar per via terrestre. Els avions, de companyies com ara Thomas Cook, Jetair Fly i Iberworld, venien del Marroc, les Canàries, les Açores i Grècia.

Finalment, en el ple de la Diputació d'ahir, el president Enric Vilert va confirmar contactes informals amb aerolínies russes perquè operin des de Girona, i va valorar positivament que Ryanair «no aterri de moment a Barcelona».

El Prat dóna entrada a Europa a 94 vols de les illes, del Mediterrani i d'Amèrica

Per causa dels operatius especials a què ha obligat la restricció aèria en l'erupció del volcà islandès, l'aeroport del Prat ha tornat a funcionar per segon dia consecutiu com a porta d'entrada a Europa per a companyies que no fan vols regulars a Barcelona. Ahir eren 94 vols procedents majoritàriament de les illes Balears i Canàries, però també de destins mediterranis com ara Atenes, Istanbul, Tel-Aviv i el Caire, així com d'americans com Nova York i l'illa antillana de Curaçao. Tot i la recuperació progressiva de la normalitat, amb la reobertura de corredors i espais aeris estatals, ahir encara es van cancel·lar 155 aterratges i enlairaments a Barcelona. Els vols cancel·lats han estat un altre cop al centre i el nord del continent –Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Eslovènia, Finlàndia, França, Itàlia, Irlanda, Noruega, Suècia i el Regne Unit– tot i que ahir també va ser el primer dia de recuperació del corredor de capitals com ara Amsterdam, París i Frankfurt.

Feina extra per a taxis i autobusos

Tant les companyies d'autobús com els taxistes han tingut feina extra aquests dies. Segons explicaven ahir diversos conductors de taxi, i també companyies d'autocars, un dels destins més demanats ha estat el sud de l'Estat francès, sobretot Perpinyà, des d'on els viatgers afectats per les cancel·lacions agafaven el tren, cotxes de lloguer o autobusos per travessar França i continuar el recorregut. Pel que fa a les companyies d'autocars, n'hi havia com Sarfa que explicaven que «la gent s'ha organitzat per llogar autobusos, i també agències d'hotels per posar els clients que exhaurien les nits reservades». Ahir encara agafaven reserves per als propers dies, i alguns dels viatges que han fet han estat a França, Alemanya o Holanda. Girona Bus també ha hagut de fer viatges a Londres, París i Stuttgart, i diversos recorreguts a Perpinyà, si bé en el seu cas han anat a buscar els clients gairebé en tots els casos a Barcelona. La falta de prou conductors per fer totes les rutes ha estat el principal problema, segons han explicat les companyies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.