La línia de bus de Tortosa a Alcanar incrementa un 10% el nombre de viatgers

La línia d'autobús entre Tortosa i Alcanar –amb aturada també a Campredó, l'Aldea, Amposta i Sant Carles de la Ràpita– ha incrementat un 10% el nombre de viatgers durant el darrer any. Amb un total de 320.000 viatgers (cada tiquet venut es compta com un viatger) és la línia que té més demanda de les dinou que es van posar en marxa dins del pla de transport de viatgers de les Terres de l'Ebre. Un pla amb què es pretenen incrementar el nombre de desplaçaments que es fan en transport públic i que el 2008 representaven un 2,3% del total. «Hem fet una aposta per garantir que l'oferta de transport públic per carretera estire la demanda, però la quota d'ús és encara modesta, cal que els autobusos vagin més plens», va manifestar ahir el director general de Transport Terrestre, Manel Villalante, que va presentar el balanç del pla de viatgers al Consell Econòmic i Social de les Terres de l'Ebre.

La posada en marxa dels serveis entre capitals de comarca, dins de cadascuna de les quatre comarques ebrenques i els serveis suburbans, suposen una inversió anual de 773.000 euros del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Es calcula que el nombre de desplaçaments amb bus que es fan a les Terres de l'Ebre és de 2 milions. Precisament ahir es va posar en marxa una línia de bus per enllaçar la Serra d'Almos i Darmós amb Móra d'Ebre, de manera que els nuclis de Tivissa quedaran connectats amb la capital de la Ribera d'Ebre. El nou servei oferirà quatre expedicions de dilluns a divendres, dues d'anada i dues més de tornada. D'altra banda, el govern posarà a licitació un estudi per determinar com es du a terme la integració tarifària a les Terres de l'Ebre, que segons el director general de Transport Terrestre hauria de ser realitat el 2012.


LES DADES

Actuacions
En dos anys s'han posat en marxa 19 actuacions de millora del transport públic
Línia amb més demanda
Tortosa a Alcanar. 320.000 viatgers anuals
Total desplaçaments amb bus a les Terres de l'Ebre (anual)
2 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.