Creix l'ús del transport públic a l'àrea urbana de Girona i en l'últim any s'ha arribat gairebé als 6,5 milions de viatgers

L'ús del transport públic de l'àrea urbana de Girona continua incrementant-se cada mes, un augment que, des de la posada en marxa de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de l'Àrea de Girona, l'agost del 2006, ha estat constant. D'aquesta manera, entre l'abril del 2009 i el març del 2010 hi ha hagut un increment interanual del 10,7% pel que fa al nombre de viatgers, que han superat els 6,4 milions, respecte dels 5,7 milions que s'havien registrat en el mateix període de l'any anterior. Les dades es van explicar ahir en la reunió del consell d'administració de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat de l'Àrea de Girona, que integra 47 municipis del Gironès, la Selva i el Pla de l'Estany, i que està format pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, l'Ajuntament de Girona i els consells comarcals de les tres comarques.

Pel que fa a les targetes més utilitzades, la T-10/30 –10 viatges al mes– és la més venuda, amb gairebé un 47% de tots els tipus de targetes que s'han comprat. La T-10, amb el 30%, i la T-50/30, amb un 20,4%, són les altres que s'han venut de manera destacada. En canvi, la T-Mes i la T-12 han tingut percentatges de compra molt residuals. D'altra banda, ara també s'estan notant les compres de les targetes, ja que les recàrregues han augmentat exponencialment. Si des de l'inici de la integració tarifària s'havien recarregat només 8.176 targetes, entre l'abril del 2009 i el març del 2010 la xifra va ser de 42.857.

Finalment, destaquen com a novetats quatre nous punts de venda per recarregar els abonaments, a les taquilles de companyies d'autobús de Girona, Banyoles i Vidreres. També s'ha elaborat un nou butlletí electrònic informatiu sobre l'ATM.

Restriccions al trànsit

D'altra banda, les obres de manteniment al pont sobre l'N-IIa del ramal de connexió entre aquesta via i la C-66 a Girona comportaran restriccions al trànsit avui entre les 10 del matí i les set de la tarda, tal com va passar ahir. Això ha fet tallar aquest ramal i obliga els vehicles a desviar-se pel ramal que connecta les dues vies venint de Figueres i anant cap a Banyoles, a uns 300 metres del ramal on s'està treballant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.