Serveis

PARTICIPACIÓ

ESTUDIANT EN PRÀCTIQUES

El bar de l'estació de tren de Montmeló tanca després de 26 anys

Les obres pel soterrament de les vies i la requalificació dels terrenys obliguen a tancar l'establiment

El bar Cantina Estació obria les seves portes al 1984. Una dècada més tard canviava l'arrendatari, que és qui ha estat al capdavant de l'establiment fins l'actualitat. El local ha estat freqüentat des de fa anys per diverses generacions de joves del poble, que l'han utilitzat com a punt de trobada.

El fins ara arrendatari del local, que obrirà un nou bar al municipi, es veu obligat a tancar el negoci després d'haver-hi dedicat els últims 15 anys de la seva vida. Quinze anys que han servit per veure créixer tant el poble com els seus habitants i atendre milers d'usuaris ferroviaris. Tant els usuaris del tren com els veïns del poble veuen amb mals ulls l'inevitable tancament d'un bar que ha format part de la història moderna de Montmeló.

Nombrosos veïns de la perifèria de la via també es veuran afectats per la reforma urbanística que implica les obres del TAV, ja que l'Estat expropiarà terrenys privats per dur a terme el projecte. L'associació de veïns Per un Montmeló Tranquil i Sostenible, creada a partir de l'aprovació del projecte, va presentar a l'Ajuntament una queixa formal amb la intenció de «defensar els interessos dels ciutadans», segons paraules del seu president.

Diverses empreses també s'han vist afectades per l'obra havent de cedir metres de la seva propietat.

Les obres per unir Barcelona amb la Jonquera a través del TAV afecten directament Montmeló, no només la zona de l'estació, sinó també diverses vies d'accés i circulació. El primer pas va ser la col·locació d'una via alternativa que unís els dos costats de l'estació, ja que el pont que feia aquesta funció va ser enderrocat el 2008. Està previst que les obres que afecten el municipi acabin el 2013, tot i que la intenció és que la nova estació comenci a operar el 2012.

Aquesta informació ha estat elaborada externament a la redacció del web per Jordi Solano, estudiant en pràctiques del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia