Serveis

tarragona

Adif posa a licitació per fi el pas a nivell de la plaça dels Carros

L'obra, que fa anys que acumula retards, consistirà en un pas subterrani per a vianants amb escales mecàniques

El cost és de 4,3 milions d'euros i, un cop s'adjudiqui, trigarà uns 10 mesos a fer-se

El compte enrere per fer subterrani el pas a nivell situat a la plaça dels Carros ha començat. Ahir l'Administrador d'Infraetructures Ferroviàries (Adif) va anunciar que ha posat a licitació l'obra per eliminar aquest punt negre de l'eix ferroviari al seu pas per Tarragona per un valor de 4,3 milions d'euros. Els treballs consistiran en la construcció d'un pas inferior exclusiu per als vianants amb escales mecàniques i un ascensor, que donarà a la banda del port, just al costat del quiosc. El pas s'integrarà en la futura urbanització de la plaça i garantirà la preservació de les restes romanes localitzades en aquest sector; una circumstància que va obligar a modificar el projecte inicial. En aquest sentit, Adif va explicar que durant les obres es realitzaran tasques de seguiment i de vigilància, així com cales arqueològiques. L'últim retard en les obres es va produir arran del projecte de reorganització de les connexions ferroviàries del port, fonamentalment pel desmantellament de la via d'emergència, fruit de les converses entre el mateix Adif i l'Autoritat Portuària de Tarragona. En els darrers mesos, tècnics d'Adif han estat fent prospeccions arqueològiques al subsòl de la plaça dels Carros i al de les vies.

Com serà

El pas inferior tindrà 20 metres de llargada, 5 metres d'amplada i 3,2 metres d'altura. L'estructura serà de formigó armat i es col·locarà sota les vies amb un sistema d'empenta, des del costat del port. A més, de forma complementària es desviaran els serveis afectats. Tot i que Adif va evitar referir-se als terminis, l'adjudicació de l'obra es podria fer d'aquí a uns tres o quatre mesos i, un cop comencin les obres, el període perquè el pas subterrani estigui llest seria d'uns 10 mesos. Pel pas a nivell actual hi circulen una mitjana de 750 vehicles diaris i el flux de vianants, també diaris, és d'uns 500. Tot això, amb una circulació mitjana de 60 trens al dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.