Serveis

FGC torna a tancar les estacions per la vaga

Les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de les línies del Vallès i el Baix Llobregat van tornar a quedar ahir tancades entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda per la vaga convocada pels sindicats en contra de la retallada del 5% dels sous en aplicació de les mesures de contenció del dèficit públic. FGC va decidir tancar les estacions per garantir la seguretat de les instal·lacions després que Treball no hagués dictat serveis mínims i el servei quedés interromput durant aquestes hores. El departament que dirigeix Mar Serna, encarregat de dictar els serveis mínims, ja va assegurar la setmana passada que s'havia limitat a aplicar els acords signats l'any 2006 entre l'empresa i els representants dels treballadors per a casos d'aturades parcials i que no es contemplen serveis mínims si n'existeixen d'alternatius que cobreixin el mateix recorregut. En total, però, es van haver de suspendre 339 circulacions. I FGC va habilitar autobusos per acabar de desplaçar els passatgers en aquells punts que quedaven més aïllats.

La jornada d'aturades parcials d'ahir va transcórrer amb normalitat i sense registrar incidents, i es calcula que aquests fets van perjudicar uns 75.000 passatgers. Les aturades es tornaran a repetir demà dimecres si els sindicats no retiren la convocatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.