Serveis

serveis

Creix l'oposició a l'operació d'Aigües de Banyoles

ERC podria dur als jutjats l'entrada de l'Ajuntament en la societat

El principal grup de l'oposició municipal, ERC, té indicis d'irregularitats en el procediment de la compra del 20% d'Aigües de Banyoles per part del consistori, i estudia emprendre “altres accions” al marge de presentar-hi al·legacions.

Els republicans, que ja s'hi havien manifestat en contra en el ple, ahir van afegir-se públicament al corrent crític que s'ha organitzat a Banyoles en contra de l'operació, que consideren una “hipoteca” per a la ciutat i una vulneració dels drets dels banyolins sobre el bé comunal de l'aigua de l'estany.

Els regidors Joan i Sitjà i la regidora Turró van remarcar que s'haurà allargat una concessió a una empresa sense fer concurs públic, que el preu del rebut pujarà fins al 20% d'aquí al 2016 i que el cobrament anticipat d'una part del cànon solucionarà el dèficit municipal immediat però condicionarà molt els ajuntaments del futur.

D'altra banda, la CUP s'ha integrat en la plataforma cívica creada aquesta setmana per informar i presentar al·legacions. ICV, ERC, diverses entitats i persones formen el col·lectiu. El seu objectiu immediat és recollir com més al·legacions millor abans que el cas se sotmeti al ple del dia 27 per a l'aprovació provisional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.