Serveis

Tossa de mar

La piscina de Tossa costa 280.000 euros l'any

El ple va aprovar ahir les condicions per adjudicar-ne la gestió, de la qual ara s'encarrega provisionalment Sorea

El ple de l'Ajuntament de Tossa de Mar va aprovar ahir per unanimitat el plec de condicions econòmiques i administratives per a la concessió de la gestió de la piscina coberta municipal. L'aprovació es va fer amb els vots favorables de l'equip de govern (CiU) i també del PSC i TU (Tossa Unida), tot i que els grups de l'oposició van criticar que s'hagi arribat a aquesta situació.

Malgrat que aquesta és la tercera concessió de la piscina que es fa en vuit anys, el regidor d'Esports, Emili Oller, va defensar la necessitat que una altra empresa de gestió es faci càrrec d'un equipament que té un cost anual de manteniment de 280.000 euros i 645 socis. Segons un estudi que hi ha a l'Ajuntament i al qual va fer referència la portaveu del PSC, Pilar Mundet, la piscina només podrà ser rendible a partir dels 800 socis. “El nou concessionari haurà de millorar molt la gestió esportiva i l'atenció al client”, va manifestar Oller. També va considerar que en el nou contracte s'inclourà la gestió de les pistes de pàdel, a diferència dels anteriors.

Pilar Mundet va insistir que la piscina és un equipament que va néixer sobredimensionat, i va recordar que l'empresa “tan criticada” a la qual es va retirar l'explotació (Llop Equipaments Esportius SL) és precisament la que va fer les pistes de pàdel. També va demanar que hi hagi representants de l'oposició a la mesa de contractació, una petició compartida per la portaveu de Tossa Unida, Gisela Saladich.

Segons el plec de condicions, el contracte tindrà la durada que hagi ofert l'adjudicatari però no podrà excedir els quinze anys. L'Ajuntament de Tossa de Mar abonarà a l'adjudicatari una subvenció anual per contribuir al finançament de la gestió del servei per un import màxim de 200.000 euros, “que haurà de ser millorat a la baixa pels licitadors”. El sistema de tarifes i preus del primer any de durada de la concessió serà el que hi ha vigent en aquest moment.

Que deixin treballar

La companyia d'aigües Sorea s'encarrega des del març de la gestió de la piscina de Tossa, després que es va extingir el contracte amb Llop Equipaments Esportius SL. Saladich també va demanar el compromís de l'equip de govern que es deixarà treballar la futura empresa concessionària. “Aquí als concessionaris se'ls ha empipat fins que ho han acabat deixant”, va assegurar Saladich.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.