Serveis

mobilitat

Busquen maneres de reduir l'ús del vehicle privat per accedir als polígons

Es redactarà un pla que proposarà mesures per fomentar el transport públic i el cotxe compartit

S'aplicarà als polígons de Riudellots, el CIM i l'aeroport

Aconseguir que els treballadors que van als polígons de Riudellots, al CIM la Selva i l'aeroport de Girona facin un ús més racional del vehicle privat serà l'objectiu final d'un pla que ahir va presentar l'ATM de l'àrea urbana de Girona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Santa Coloma de Farners. El pla es començarà a elaborar ara amb enquestes i entrevistes a les empreses i els treballadors, i s'haurà d'haver acabat abans de l'estiu del 2012. Haurà d'incloure mesures que afavoreixin l'ús del transport públic, com ara crear noves parades o perllongar línies que ja hi ha, i també altres propostes que fomentin per exemple compartir vehicle entre els treballadors, amb incentius.

La gerent de l'ATM, Teresa Barceló, va dir que els àmbits escollits són dels pols de mobilitat més importants de la demarcació. A més, l'estudi servirà per actualitzar les dades de l'últim pla, del 2007. Per la seva banda, el responsable de l'àrea de Mobilitat de la Generalitat, Miguel Ángel Dombriz, va ressaltar que cal canviar el model de mobilitat d'accés als polígons i gestionar millor els recursos econòmics per aconseguir aquesta transformació: “Cal canviar hàbits amb la complicitat de tothom, i gestionar millor els desplaçaments privats”. Amb aquest pla està previst crear una mesa de mobilitat amb diferents representants, i així acordar accions en funció dels resultats de l'estudi.

LA FRASE

Bona part de la mobilitat es basa en l'abús del vehicle privat, i això ho hem de canviar
Miguel Ángel Dombriz
responsable de l'àrea de mobilitat de la generalitat

LA DATA

2007
va ser quan
es va redactar l'últim pla de mobilitat al voltant de l'aeroport de Girona i el CIM la Selva.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.