Serveis

TERRASSA

Retiren les torres d'alta tensió de Can Parellada cinc anys després

Es completa el soterrament de la línia elèctrica previst en el conveni del 2006

L'avinguda d'Àfrica tindrà una duna i gespa de forma “imminent”

Can Parellada s'ha quedat sense un dels símbols del barri, les set torres d'alta tensió situades a l'avinguda d'Àfrica, cinc anys després del conveni que van firmar el 2006 l'Ajuntament de Terrassa, l'Institut Català d'Energia (Icaen) i Fecsa Endesa. La reivindicada retirada d'aquests suports va començar ahir. Amb tot, la línia elèctrica aèria de 110 kV Hospitalet-Mas Figueres ja estava soterrada i en servei des de fa uns dies en el seu tram pel barri d'1,46 quilòmetres. El projecte ha suposat una inversió d'1,85 milions d'euros, dels quals 1,4 milions han estat finançats per l'Icaen i la resta per l'Ajuntament.

Un cop s'hagin desmantellat les set torres, i de forma imminent, començarà la reurbanització de la franja central de l'avinguda d'Àfrica. Es reconstruirà una duna central i es plantaran 12.000 metres quadrats de gespa i vegetació arbustiva. L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va assegurar que el barri veurà “un canvi radical des del punt de vista de la funcionalitat i del paisatge”. El president de l'associació de veïns de Can Parellada, Francisco Rosa, va recordar que s'ha fet realitat una “antiga reivindicació veïnal”. El president de l'associació de les torres, Miquel Hernández, hi va afegir que “es guanyarà espai per als veïns”.

D'altra banda, el director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial, Josep Canós, va destacar que “Terrassa és pionera”. Hi ha nou convenis més que “s'hauran d'espaiar en el temps segons els recursos”, va avançar Canós.

El soterrament de la línia fins a la subestació de Mas Figueres queda pendent ara del desenvolupament del polígon Els Bellots. Ara s'hi ha instal·lat una torre provisional que converteix la línia aèria en soterrada. Navarro va confirmar que Els Bellots s'urbanitzarà “al més aviat possible”, però va admetre que “no hi ha calendari”.

Pel que fa a la línia de l'avinguda Béjar, el projecte està aprovat des del novembre i Red Eléctrica de España té ara un any per retirar les torres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.