Serveis

menors

Inauguren a Lloret i Santa Coloma pisos per a infants amb problemes de família

Les dues noves cases d'infants s'afegeixen a la que es va inaugurar el mes d'octubre passat a Blanes i intenten que recuperin el seu nucli familiar

La comarca de la Selva serveix de prova pilot de la iniciativa conjunta de la Fundació Acció Social Infància (FASI) i l'Obra Social de La Caixa de crear uns pisos anomenats cases d'infants per acollir menors d'entre 4 i 18 anys amb problemes de convivència i atenció familiar, i considerats com a recuperables, tant per part dels progenitors com dels mateixos nens i nenes. Del projecte de crear nou centres a Catalunya, de moment n'hi ha cinc en funcionament, dels quals, tres a la comarca de la Selva. Concretament el de Blanes, que es va inaugurar el mes d'octubre passat, als quals cal afegir els de Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners, que van ser inaugurats ahir per part del conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries.

En cada centre s'hi acullen 12 infants, dos dels quals està previst que hi estiguin en estades intermitents, i dos més per rebre suport. Cada tres centres d'aquestes característiques estan gestionats per un mateix equip.

A diferència d'altres centres d'atenció a la infància, les cases d'infants cerquen la complicitat dels pares amb l'objectiu de redreçar situacions que permetin que el nucli familiar recuperi la normalitat. És per això que es busca la complicitat dels pares, fins al punt que de manera voluntària cedeixin la guàrdia del seu fill.

LA XIFRA

36
menors
han estat acollits a les tres cases d'infància de la comarca de la Selva: a Santa Coloma, Blanes i Lloret.

LA DATA

29/10/10
Va ser la data de la inauguració de la primera casa d'infància de les comarques gironines, a Blanes.

Mesures preventives i no pas punitives

Segons va explicar el conseller Cleries, l'objectiu dels nous equipaments té un clar caràcter preventiu. No s'hi tracten menors que hagin delinquit greument, perquè per això ja hi ha els mecanismes de la justícia. Sí que pretén avançar-se i aportar una eina tant per a pares com per a infants per evitar mals majors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.