La boira obliga a desviar o cancel·lar 20 vols de Ryanair a l'aeroport de Girona

La incidència va afectar unes 1.500 persones i fins a primera hora de la tarda no es va poder restablir la normalitat

Els vols que procedien de Frankfurt, Brussel·les, Bremen, Shannon, Memmingen i Bristol es van desviar a Perpinyà, el que venia de Milà va aterrar al Prat i els que tenien origen a East Midlands, Estocolm i París van aterrar a Reus. En aquests casos, Ryanair va posar autocars a disposició dels usuaris, segons explicava ahir la companyia. En el cas dels vols que havien de sortir de Girona, en canvi, la situació va ser més complicada, ja que es van haver d'anul·lar. Les destinacions eren Frankfurt, Brussel·les, Bremen, Shannon, Eivissa, East Midlands, Estocolm, Eindhoven, Karlsruhe i Bristol. Segons explicava Ryanair, en aquests casos es va oferir la possibilitat als viatgers de tornar-los l'import dels bitllets, o bé de canviar la reserva i buscar plaça en un altre vol. A partir de les 11 del matí, aproximadament, van començar a poder operar els primers vols a l'aeroport, però els retards es van acumular fins passat el migdia. Diversos afectats es queixaven ahir de falta d'informació de Ryanair, i es resignaven a esperar alguna solució. Una de les obres que hi ha en marxa a l'aeroport de Girona és precisament la instal·lació del sistema ILS en categoria II/III, que permet les operacions en cas de boira. Hauria de funcionar al setembre.

ES MULLEN

BARÇA-MANCHESTER 1-0
Mita Castanyer
Directora de la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot 1-1
Xicu Coll
Advocat 2-0
Jordi Corominas
Advocat 2-1
Lluís Sacrest
Alcalde d'Olot
Joan Carles Gallego
Secretari general de CCOO a Catalunya
Fernando Lacaba
President de l'Audiència de Girona
Adolfo García
President de la secció quarta de l'Audiència de Girona
Josep Pérez Moya
Director del Servei Català de Trànsit 2-3
Ricky Rubio
Jugador de la Penya 3-1
Ernest Bassols
Advocat
Manel Mir
Advocat
Josep Maria Álvarez
Secretari general de la UGT a Catalunya
Jordi Hereu
Alcalde de Barcelona 3-2
Josep Pastoret
Cooperativa Ramadera de Molló
Marina Geli
Consellera de Salut 4-2
Emili Mató
Gerent de les Vies Verdes Gironines 4-3
Josep Maria Fonalleras
Escriptor

Vols extra pel Barça

Ryanair ha programat dos vols extra d'anada i tornada de Girona a Roma amb motiu de la final de la Champions. L'alta demanda de seients va fer que la companyia volgués programar més vols, però les restriccions que hi ha a l'aeroport de Ciampino per soroll només han permès un vol addicional d'anada i tornada demà i demà passat. Dimecres sortirà de Girona a les 10 del matí, i dijous tornarà de Roma a un quart de quatre de la tarda. Ahir al vespre ja no quedaven bitllets per marxar de Girona cap a Roma avui ni per fer el camí invers dijous, i els vols d'anada de demà al matí ja eren molt plens. D'altra banda, també hi haurà una pantalla gegant al pavelló de Serinyà i al de Vilablareix, que oferiran el partit.

Front comú pel traspàs

Els presidents de les cambres de comerç de Reus, Sabadell i Girona van signar ahir una declaració conjunta en què reclamen «que els governs de l'Estat i la Generalitat activin tots els mecanismes tendents a un efectiu traspàs, al més aviat possible», d'aquests tres aeroports, el qual es va refredar al seu dia per la manca d'acord pel Prat. Les cambres veuen un «error» incloure l'aeroport barceloní en el paquet, i ara demanen que se'n deslligui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.