Serveis

infraestructures i serveis

Dia de retards al TAV de Madrid per un descarrilament

Més de 3.500 viatgers queden aturats durant dues hores

El doble arriben a la seva destinació amb 40 minuts de retard

El tren d'alta velocitat (TAV) entre Barcelona i Madrid va prestar el servei amb retards durant tot el dia d'ahir pel descarrilament d'un tren Avant a l'estació de Calatayud a primera hora del matí. El regional d'alta velocitat provinent de Saragossa va descarrilar el primer eix en entrar a l'estació a un quart de vuit del matí, un accident que va forçar la interrupció de tots els serveis al corredor fins a les nou, moment en què es va reprendre el servei per una única via.

Dotze trens aturats

En el moment d'interrompre's la circulació, hi havia dotze trens al corredor amb origen o destinació Barcelona i amb un passatge proper a les 3.000 persones.

Al voltant de dues hores de retard van acumular en el seu viatge aquests passatgers, però també més de mig miler de persones que havien d'agafar el seu tren mentre va durar la interrupció, ja que no ho van poder fer fins a les nou. A partir d'aquell moment, però, la circulació es va restablir per via única en els 25 quilòmetres entre Calatayud i Ricla durant la resta del dia, de manera que el fet d'haver de compartir aquest tram els trens en tots dos sentits va causar 40 minuts de retard en tots els combois fins a la fi del servei, una situació que va afectar el doble de passatgers.

Per altra banda, la línia R4 de rodalies de Catalunya va tenir al matí retards de mitja hora per falta de subministrament elèctric en el sistema de senyalització de les vies entre les estacions de Terrassa i Sabadell Sud. L'avaria elèctrica va durar uns 40 minuts i el pas de trens es va fer manualment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.