Serveis

serveis

La vaga a l'aeroport s'inicia amb poques afectacions

Els treballadors van denunciar que l'empresa Lesma i Ryanair van boicotejar el dret de vaga

Es va permetre als viatgers embarcar amb maletes grans per poder-les carregar al mateix avió

La primera jornada de la vaga indefinida que han convocat els treballadors de l'empresa Lesma Handling y Otros UTE SL a l'aeroport de Girona va acabar ahir amb gairebé nul·les afectacions als viatgers. Entre els serveis mínims que s'havien dictat hi havia els d'informació als passatgers i assistència a les operacions de pista i de vol, de manera que allà on hi podia haver més problemes era en el transport de les maletes als avions. Per això, Ryanair va permetre ahir als viatgers que pugessin amb maletes grosses al pis superior de l'aeroport, des d'on es traslladaven cap a l'avió per evitar la pèrdua de l'equipatge.

El comitè d'empresa de Lesma va criticar el context en què es va haver de desenvolupar la vaga, com ara el volum de serveis mínims establerts o que no es permetés exercir les seves funcions al comitè de vaga. Per Dolors Bassa, secretària general de la UGT a Girona, “tot plegat ha fet que fins i tot hi hagi més gent treballant avui que en un dia normal”. Entre les reclamacions del sindicat hi ha el que consideren jornades laborals irregulars o una falta de diàleg de l'empresa. Per la seva banda, el gerent de Lesma, Àlex Casadesús, va explicar ahir que l'empresa ha presentat dues propostes per no haver de modificar ni salaris ni jornada, però que el comitè les va rebutjar sense presentar cap alternativa: “Amb la reducció de Ryanair, hi ha una distribució de vols molt concreta, amb una sèrie de pics durant el dia, i per això cal més flexibilitat”.

Finalment, els vols previstos per ahir es van desenvolupar amb normalitat, i només en algun cas hi va haver petits retards. La vaga té caràcter indefinit, convocada cada dia tret de dimarts i dijous.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.