Serveis

tarragona

El solar del Sant Jordi es convertirà temporalment en un pàrquing dissuasiu

L'Ajuntament ja ha fet la petició a la Generalitat perquè li'n cedeixi l'ús mentre no comencen les obres

El nou complex esportiu trigarà dos anys a fer-se realitat

L'Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa un pla B davant de l'endarreriment en la construcció del nou complex esportiu Sant Jordi, que s'ha de construir a l'avinguda Andorra, al centre de la ciutat. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va anunciar ahir que ja ha demanat a la Generalitat (que és qui impulsa el projecte) que els cedeixi el solar on s'ha de fer el nou equipament mentre no poden començar les obres, per poder convertir-lo, de forma temporal, en un pàrquing dissuasiu com els que s'han creat en els darrers anys a les entrades de la ciutat. “D'aquesta forma, garantiríem que el solar estigués net i en bon estat i donaríem un servei que és necessari”, va destacar Ballesteros.

Reunió

L'alcalde, de fet, va fer aquesta petició (que CiU, a l'oposició, va plantejar durant la campanya) ahir a la directora dels serveis territorials d'Esport, Gemma Solé, i la setmana passada ja la va expressar al secretari general de l'Esport, Ivan Tibau. Segons Ballesteros, la proposta s'ha rebut bé des de la Generalitat, tot i que la cessió dels terrenys per reconvertir-los en un aparcament sí que haurà d'esperar fins a finals d'any. És llavors quan el govern de la Generalitat calcula que haurà pogut rescatar la concessió de la construcció del complex a la primera adjudicatària, que no va poder començar les obres per falta de finançament. “Quan tinguem el vistiplau del govern, podrem avançar en el projecte i executar-lo just quan tinguem la cessió a finals d'any”, va dir.

L'Ajuntament calcula que podran passar dos anys fins que no s'hagi pogut tancar un segon concurs sobre el projecte (s'ha descartat per problemes jurídics adjudicar-lo directament a l'empresa que va quedar segona en el primer concurs), un període de temps que es podria aprofitar per al funcionament del pàrquing temporal. Tot i que de moment es desconeixen el nombre de places que podria oferir, Ballesteros sí que va avançar que seguirà el model d'altres aparcaments d'aquest tipus de la ciutat, on s'ha de pagar un euro al dia per estacionar.

Els veïns temen que el projecte s'eternitzi

Tot i que des de l'associació de veïns de l'avinguda Andorra es veu com a bona la proposta del pàrquing, el seu president, Jacinto Picó, va expressar ahir els seus temors que això contribueixi a endarrerir encara més el projecte. Els veïns no descarten les mobilitzacions i reclamen que, com a mínim, es construeixi la piscina coberta i el poliesportiu nou tot i que es renunciï a la resta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.