Una empresa del món del golf gestiona l'escorxador d'Amposta

L'anterior concessionària va fer fallida i l'Ajuntament va pagar mig milió d'euros

Segons ha explicat l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré (CiU), PC Golf, SL hauria mostrat interès a assumir la gestió de l'escorxador municipal després de la fallida de l'anterior concessionari, Ganados y Carnes Martí, SL. Així, la junta de govern local hauria aprovat, la setmana passada, la llicència d'ús privatiu temporal del bé de domini públic de l'escorxador municipal, subjecte al pagament de 1.800 euros mensuals. La intenció de l'equip de govern és preparar un nou plec de condicions i posar de nou a licitació, abans de final d'enguany, la concessió de l'escorxador, que va quedar automàticament revocada arran del concurs de creditors presentat l'any 2007 davant els tribunals per Ganados y Carnes Martí, SL. Un concurs en el qual, ha afegit Ferré, s'hauria interessat a participar la mateixa PC Golf, SL.

Aquesta empresa té la seu a Barcelona, al carrer d'Entença, i el seu objectiu social giraria al voltant de la promoció i gestió de camps de golf. A internet no en consten pràcticament referències i l'únic número de telèfon que hi apareix correspon en realitat a un centre mèdic de tractaments capil·lars barceloní.

L'alcalde, però, ha assegurat que l'Ajuntament va requerir l'escriptura de constitució per comprovar que les seves finalitats mercantils s'ajustaven a l'activitat de l'escorxador i, sobretot, que «no té cap relació» i «no existeix continuïtat» amb l'anterior titular de la concessió, Ganados y Carnes Martí, SL, o el posterior, Càrniques Tosses, SL, en mans dels mateixos titulars, que va fer fallida el 2007 i va obligar el consistori a fer front a un deute de 520.000 euros per permetre hipotecar la concessió.

«Empresa pantalla»

Des de les files de l'oposició, el grup del PSC ha denunciat reiteradament les suposades irregularitats que envolten la gestió de l'escorxador. Així els socialistes consideren que l'operació amb PC Golf, SL posa en relleu l'existència d'una «empresa pantalla que fa d'intermediària amb l'antiga empresa Ganados y Carnes Martí, SL, que de facto continua treballant a l'escorxador. «Posem tota la responsabilitat sobre l'alcalde pel que pugui passar davant aquesta situació d'opacitat», va manifestar el portaveu socialista, Antoni Espanya, que també va acusar l'alcalde, Manel Ferré, d'«amagar informació» i «mentir», després de recordar que en l'últim ple, fa dues setmanes, va afirmar públicament que l'escorxador es trobava totalment aturat. «De fa setmanes, per informacions que tenim, sabem que hi estan treballant», va precisar Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.